Sivun näyttöjä yhteensä

5.11.2013

Mankeli

Nappi 
Marraskuun kirjainhaasteen (Kirjaimet # 35) kirjaimet ovat MA.
Mankeli on tarpeellinen työväline. Mankelilla on helppo saada sileäksi lakanat, tyynyliinat, pöytäliinat ja verhotkin. Mankeli säätää itse puristusvoiman tekstiilin paksuuden mukaan.

6 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Tuo mankeli näyttää samanlaiselta, jollainen oli mummolassa aikanaan ja toi muistoja mieleen, molemmista mummoloista :)
Mulla on arpi nenänvarressa, johon "pohjatyö" tuli toisesta mummolasta terävästä kivestä, kun juoksin toisten perässä järvelle ja kaaduin kiveen ja toisessa mummolassa serkku heitti puisella traktorilla, ennen kuin nenä ehti parantua.
Serkku sai "koston": mummon mankeloidessa lakanoita tuollaisella mankelilla, siinä oli jalatkin - onhan tuossakin?, hän meni mankelin alle ja työnsi sormensa tuonne telojen alle ja ai sitä huutoa, kun sormet liiskaantui!
Kun sormensa oli vähän parantuneet, keksittiin leikkiä puisilla pyykkipojilla, että niistä sai hienot pitkät kynnet :) Ja kun ei hän niitä muuten saanut, niin hampaillaan kipeisiin sormiinsa laittoi ne pyykkipojat! Arvaatkaa mikä huuto siitä tuli - ja kuka sai kyytiä, kun oli leikin keksinyt ja usuttanut ne sormiinsa laittamaan...
Mutta kyllä oli hienot pitkät kynnet :D

pappilanmummo kirjoitti...

Ei minulla ole mankelin jalkoja enää - oli aikaisemmin, mutta ei mahtunut missään niitä säilyttämään.

tuulento kirjoitti...

Nuoret perheenemännät kuulemma inhoavat mankelia, mutta minusta se on oivallinen vekotin. Mökillä on myös käsinveivattava, mutta ehkä sitä ei koskaan tarvita!

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Mankelin muistan jo lapsuudesta. Silloin sen oli paljon, paljon isompi.

Anna Amnell kirjoitti...

Mankeliton voi vain ihmetellä ja ihailla mankelinkäyttäjien energisyyttä.

RH kirjoitti...

Tokihan pappilassa pitää mankeli olla :)