Sivun näyttöjä yhteensä

22.11.2013

Seimet keskiössä

Aamulla aikaisin pimeässä ajelin töihin. Kaipasin sielläkin kirkasvalolampun tuomaa valoa, kun valmistelimme ja suunnittelimme seimiasetelmia, jotka kiikutamme juuri ennen adventtia paikoilleen.
Työpöydälläni on tällainen ryhmä tällä hetkellä. Maria, Joosef ja Jeesus-vauva seimessään. Paimen/ paimenet ovat tulleet kumartamaan lasta ja lampaat ovat mukana ja aasejakin.
Tätä ryhmääkin tänään suunnittelimme. Seimi oli Jeesuksen ensimmäinen vuode. Nykyään sanalla ’seimi’, etenkin sanalla ’jouluseimi’, tarkoitetaan hahmoista ja esineistä tehtyä Jeesuksen syntymään liittyvän tapahtuman kuvaavaa kokonaisuutta.

Työpaikalta lähdin vielä ajelemaan mökkiä kohti, koska emme olleet käyneet siellä Eino-myrskyn jälkeen. Sähköt olivat olleet siellä poikki jonkun aikaa, koska herätyskello oli pysähtynyt. Naapurin puolella aivan rajamme läheisyydessä oli kaatunut yksi iso mänty. Meidän tontti oli säästynyt myrskyn tuhoilta - vain myyrien kulkureikiä pihalle oli lisääntynyt.
Mökilläkin on seimiasetelma: Se on liimattu pähkinänkuoreen ja on paljon pienempi kuin tämä kuva.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kauniita seimiryhmiä. Kirkossa on joka joulu sellainen kaunis iso asetelma, kun kauniita joululauluja käydään laulamassa.

kosotäti kirjoitti...

Seimi asetelmat on kauniita ja kertovat hyvin joulun tärkeimästä asiasta.

Miehen veljen poika pienenä leikki mei seimellä , siirsi paimenta ja tuumas " tää isä menis nyt navettaan töihin", enkelin hän otti käteensä ja tokas, ompa iso lintu, mitäpä siinä voi kuin nauraen selittää lapselle, mitä kukin hahmo tarkoittaa:)