Sivun näyttöjä yhteensä

26.11.2013

Wotilla

Hyvät ystävät viedään aina parhaaseen paikkaan aterialle. Sain tänään nauttia maukasta etiopialaista ruokaa kummityttöni kutsumana Helsingissä Kuningatar Saba-ravintolassa.  Etiopialaisen keittiön kaksi keskeistä sanaahan ovat tulinen ja mausteinen. Ruoka perustuu monipuolisiin, hyvin maustettuihin kastikkeisiin eli wotteihin ja hapatetusta taikinasta paistettuihin isoihin lettuihin eli indseraan. Wotti valmistetaan kanasta, lampaan tai naudan lihasta, pavuista tai vihanneksista ja maustetaan punapippurilla ja muilla mausteilla. (Ei ole tässä ravintolassa liian tulista, vaan maukasta, sopivan tulista!) Indsera on leipä, joka leivotaan hapatetusta taikinasta muurinpohjaletun tapaan. Ennen ateriaa pestään kädet, sillä aterimina toimivat omat sormet. Indserasta repäistään pala, johon wot-kastiketta kääräistään ja viedään suuhun.
 Kasvisruokaa, jossa siroa ja  atakilt-allitsaa ja tomaatteja.
Tässä lautasella on mukana myös rosmariinilla ja chilillä maustettua ja suikaleina paistettua  naudan lihaa indserakääröjen kera.

Käväisimme myös Kampin Kappelissa hiljentymässä. Kappeli on tarkoitettu hiljentymisen ja kohtaamisen paikaksi. Se tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua keskellä Suomen ehkä vilkkainta ympäristöä. Kappelissa on tavattavissa niin kirkon kuin sosiaalitoimen työntekijöitä.
Kappelisali on 11,5 metriä korkea. Kappelitilan sisäseinät on verhoiltu muotoon jyrsityistä tervaleppälankuista. Siellä tuoksuikin puulta! Alttariliina on aina meneillään olevan kirkkovuoden ajan värinen - nyt vihreä. Vihreä on toivon ja iankaikkisen elämän väri. Se on kuitenkin myös kasvun, elämän ja arjen väri.

Aamulla mies vei minut kaupunkiin junalle ja haki junalta taas kotiin palatessa. Hyvää palvelua sain koko päivän! Ilta sujuikin taas kotosalla sopivasti seuraavan päivän töiden valmistamisten parissa. 

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Sinullahan oli mukava päivä ja tuollaista herkkuakin söit :)

Sinikka kirjoitti...

Kävin kappelissa vähän aikaa sitten. Hyvä rauhoittumispaikka keskellä kaupunkia.