Sivun näyttöjä yhteensä

10.12.2013

Jouluisia kakkuja ilman kananmunaa ja laktoosia

Leivoin kolmea erilaista kakkua tänään: viikunakakun, hedelmäkakun ja taatelikakun, jotka
kaikki sovelsin ilman kananmunia.
Viikunakakussa on 200 grammaa pehmeitä viikunoita, jotka silppusin ja kiehautin desissa vettä. 125 grammaa laktoositonta margariinia, 1,5 desiä sokeria, jotka hieroin vaahdoksi. 1 ruokalusikallinen piparkakkumaustetta, 1,5 teelusikallista soodaa ja 3,5 desiä vehnäjauhoja sekoittelin ja lisäsin edellisiin ja lopuksi lisäsin 1,5 desiä laktoositonta piimää. Paistoin tunnin verran 175 asteessa samaan aikaan hedelmäkakun kanssa.

Hedelmäkakussa on 5 desiä vehnäjauhoja, 2 teelusikallista soodaa, 1 teelusikallinen inkivääriä, 2,5 desiä fariinisokeria, reilu desi rusinoita, 200 grammaa Dr. Oetkerin hedelmäsekoitusta, 150 sulatettua laktoositonta margariinia ja 2 desiä laktoositonta piimää. Sekoittelin kaikki ainekset ja kaadoin isoon rengasvuokaan.
Taatelikakkuihin keitin 3 pakettia prässättyjä taateleita 6 desin vedessä, johon lisäsin 4 desiä sokeria ja 400 grammaa laktoositonta margariinia. Jäähdytin seoksen ja lisäsin puoli litraa omenahilloa, sekoittelin ja lisäsin 7,5 desiä vehnäjauhoja, 4 teelusikallista vaniljasokeria, 2 teelusikallista leivinjauhetta ja 4 teelusikallista soodaa. Sekoittelin taas ja laitoin taikinan neljään pitkulaiseen vuokaan. Paistoin 180 asteessa noin tunnin.

Eilen olin kauppareissulla hankkimassa aineksia jouluruokiin ja leivonnaisiin. Parissakin liikkeessä tapasin monta sukulaista, joita en ollutkaan kohdannut pitkään aikaan. Oli mukava yllätys!
Joulujuhlia riittääkin töissä vähän joka päivälle. Tänään oli tarjolla riisipuuroa ja joulutorttuja musiikin ja sanan lisäksi. Oli mainio runoryhmä ja sen kera hyvä laulaja ja pianisti. Ja joululauluja laulettiin...
Tänään joulujuhlien jälkeen oli vuorossa kastekeskustelu  - vaihtelua siunauskeskustelujen sijaan.

Raamatun sana tälle päivälle. "Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: "Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne!" (Jesaja 35:3-4)

Ei kommentteja: