Sivun näyttöjä yhteensä

25.12.2013

Joulun sanomaaJoulun vanha ja aina uusi juhlan aihe on, että Jumala tulee ihmiseksi, syntyi ihmislapseksi. Se tapahtui tallin puolella ilman mitään sensaatiota. Vain köyhät yötyöläiset, paimenet, saivat siitä ensimmäisenä kuulla. Me saimme kuulla siitä kotikirkoissamme.
Saimme katsella seimen lasta hiljaa niin kuin härkä tai aasi, jotka ensimmäisenä jouluyönä todistivat ja ihmettelivät Jeesuksen syntymää. Kun ihmisen elämää eläessämme alamme epäillä Jumalan rakkautta meitä kohtaan, niin on hyvä muistaa silloin seimi ja pyhä jouluyö! Kristus syntyy - siitä kiittäkää!

Joulun juhlaan sisältyvät elämän kaikki värit ja vaiheet. Huomisen tapaninpäivän punainen liturginen väri ei viittaa joulunpunaiseen vaan on kirkossa veren, tulen, todistuksen ja Pyhän Hengen väri. Toisena joulupäivänä muistamme ensimmäistä marttyyria, Stefanosta ja hänen kanssaan kaikkia kristinuskon tähden henkensä menettäneitä, joita on myös meidän aikanamme.

Raamatun sana tänään: " Enkeli sanoi paimenille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra."
(Luukkaan evankeliumi 2:10-11)

1 kommentti:

Mila kirjoitti...

Happy Holidays!