Sivun näyttöjä yhteensä

2.12.2013

Taivaslaulu

 Lueskelin eilisiltana juuri kirjastosta lainaamani Pauliina Rauhalan kirjan Taivaslaulu. Se kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan. Tarina kietoutuu naisen uupumukseen loputtomista raskaudenpeloista, synnytyksistä, lapsista ja uskon vaatimuksista. Taivaslaulu on järkyttävän todellinen tarina vielä tämän päivän Suomessa. Taivaslaulu on myös kielellisesti kaunis rakkausromaani. Tämä oululaisen Pauliina Rauhalan esikoisteos Taivaslaulu valittiin vuoden 2013 kristilliseksi kirjaksi.
Kun tämän kirjan lukemisen aloitin, en voinut lopettaa kesken. Koskettava. Suosittelen lämpimästi.
Viime yönä tuuli voimakkaasti ja puista tippui oksia, risuja paljon valkealle lumelle.

Vapaapäivä ja samalla seuraavan päivän valmistamisia pitkin päivää. Viimeiset kurpitsat olen vihdoin raastanut ja pakastanut sitten raasteen. Osan raasteesta käytin  sämpylätaikinaan. Mukava tuoksu tuli  kotiin pehmeistä, maistuvista kesäkurpitsasämpylöistä, joita kertyi pari pellillistä.

Ensimmäisen adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista eli tänään alkaa jouluun valmistautumisen aika, adventtipaasto. 
"Pyhä Jumala, rakas taivaallinen Isämme.
Kiitos adventin ajasta, kiitos iloisesta odotuksesta.
Auta, että adventtikynttilöiden syttyessä osaisimme viikko 
viikolta valmistautua Poikasi Jeesuksen syntymäjuhlaan.
Opeta meitä näkemään ne asiat, jotka ovat elämässä todella tärkeitä,
ja jättämään vähemmälle sellainen, mitä emme tarvitse.
Tätä rukoilemme Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen"

1 kommentti:

MariJ kirjoitti...

Taivaslaulu on kyllä ehdottomasti parhaita kirjoja, jonka olen lukenut! Ja minkä suosion se on saanutkaan, kirjastoissa on ollut parhaimmillaan yli tuhat varausta jonossa! Hämmästyttävä suoritus esikoiskirjailijalta. Itse onnistuin varaamaan kirjan jo ennen sen ilmestymistä, niin pääsin lukemaan sen ensimmäisten joukossa. Oulussa tuon kirjaston varausjonon ymmärtää, kun on paikallinen kirjailija, sitä paitsi tässä kaupungissa ei ole ihmistä, joka ei jollain tavalla olisi kosketuksissa lestadiolaisuuteen. Mutta nähtävästi kirja on suosittu myös muualla maassakin, jopa pääkaupunkiseudulla on pitkät varausjonot.

Siunausta adventin aikaasi!