Sivun näyttöjä yhteensä

15.1.2014

Harhapolkuja savannilla

Luin tänään Alexander McCall Smithin  Harhapolkuja savannilla. Kirjan suomentaja on Päivi Pouttu-Deliere  vuonna 2012. Teos on on 11. Naisten etsivätoimisto nro 1:stä kertova kirja. Mma Ramotswe ja Mma Makutsi etsivät tällä kertaa yllätysperinnön saaneen safarioppaan ja selvittävät mm. aviorikoksen ja talonmyyntisotkun. Jännitystä tuo myös Mma Makutsin sulhasen onnettomuus.
 Tämä Mma Ramotswe tutkii -sarja on mukavaa luettavaa. Jotenkin sitä ei dekkariksi edes ajattele. Kirjoissa on aina myös jokin opetus mukana. Tällä kerralla ainakin tuo, että oikea elämänasenne on suuri lahja tässä elämässä.  ”Älä valita elämästäsi. Älä syytä muita sellaisesta, minkä olet itse aiheuttanut. Ole tyytyväinen siitä, kuka olet ja missä olet ja tee parhaasi, jotta toisetkin voivat olla yhtä tyytyväisiä ja iloisia ja oppivat ymmärtämään asiat…”

8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Sarjan ensimmäisen osan olen lukenut ja eikös tuo tullut TV:stäkin muutama vuosi sitten.

MariJ kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä! :) Ystäväni suositteli mulle noita jo muutama vuosi sitten (tarkistin juuri hänen yhdestä sähköpostistaan, että samoista kirjoista oli kyse), mutta oon unohtanut homman täysin. Nyt pistänkin samantien kirjastosta eka osan varaukseen. :)

Anneli kirjoitti...

Minä kun en jaksa lukea, tai oikeastaan en muista lukemaani.
Kyllä käyn lenkillä joka aamu !

Satu kirjoitti...

Voi hitsi, olen katsellut tätä kirjaa kirjastossa pariinkin otteeseen, mutta ei ole vain jostain syystä tarttunut mukaan. Ensi kerralla kyllä lainaan. :-) En ole niin dekkarien ystävä, joten tämä saattaisi miellyttääkin, jos tätä ei dekkariksi edes ajattelisi.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oikein hyvää torstai-päivää sinne♥

tuulento kirjoitti...

Minäkin tykkään tästä mamasta, ostin myös dvd-levyjä ja niitä on niin kiva katsella kun on erilainen ympäristö ja kulttuuri kuin amerikkalaisissa!

Minna kirjoitti...

Tää on kai uusin tai ainakin mulla vielä lukematta. Pitää lainata. Mulla on taas niitä vanhempia kierrossa kun ne on niin helppoa ja nopeeta luettavaa.

mm kirjoitti...

Pidin myös telkkarisarjasta.

Roibos tuli meille osaksi noista kirjoista...