Sivun näyttöjä yhteensä

24.1.2014

Ilo sulle ja mulle

Olen viimepäivinä ja tänäänkin availlut kauan sitten suljettuja pahvilaatikoita monen muuton jälkeen. Aivan kuin tämän päivän Etlarissa Viivissä ja Wagnerissa. Löysin jälleen monenlaista mukavaa luettavaa: lasten askarteluja, kortteja ja kirjeitä ulkomailta, vanhoja päiväkirjoja, valokuvia, opiskelijakortteja ja monenlaista muuta mielenkiintoista. Hidasta tuo tavaroiden lajittelu ja hävittäminen. Mietin samalla, mitähän noista lapset haluaisivat itselleen. Vanhoja todistuksia, neuvolakortteja, kirjeitään?
Olimme tänään pystyttämässä seurakuntaamme tulevaa lasten lähetysnäyttelyä "Ilo sulle ja mulle". Yllättävän nopeasti se sujui. Olemmehan olleet monta kertaa aikaisemminkin vastaavanlaista hommaa tekemässä.  Näyttelyssä sitten voi ottaa syliinsä pehmoeläimistä vaikka leijonan, norsun, mustapantterin, aasin tai pandan. Erilaisia pallojakin voi kokeilla, kuten rottingista valmistettua thaimaalaista stressipalloa tai afrikkalaista muovipussipalloa.
Näyttely sopii erityisen hyvin päiväkoti-ikäisistä tokaluokkalaisiin asti, mutta antaa iloa kaikille.
Viime yö oli varsinainen pakkasyö, noin 25 astetta meilläkin. Aurinko paistoi tänäänkin. Puut ovat yllättävän lumisia. Se johtunee kosteudesta, mikä on tiivitynyt puiden oksille. Maassahan lienee lunta viitisen senttiä. Kun lueskelin vanhoja päiväkirjoja, huomasin, että myös kevättalvella 1975 ei ollut lunta tämän enempää.

Raamatun sanaa: "Näin sanoo Herra: - Pysähtykää ja katsokaa, minne olette menossa, ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan. (Jeremia 6:16)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Lähetysnäyttelyt ovat ihania! Oikein odotan, milloin meille tulisi taas vastaava ja saisin viedä oppilaani sinne.

pappilanmummo kirjoitti...

OLi mukavaa olla sitä pystyttämässä ja saada osallistua silläkin tavoin näyttelyyn.