Sivun näyttöjä yhteensä

19.1.2014

Matkamessuilla

Viikko vierähti pakkasissa nopeasti. Paljon sellaista, mitä kuvittelin saavani tehdyksi, jäi kesken. Onneksi sentään torstaina kerkisin lähetyspiiriin ja Missiokauppaan. Missiokauppaan kannoin meille tarpeetonta tavaraa, jota viikolla olimme lajitelleet. Toivottavasti ne ovat tarpeellisia jollekulle. Missiokauppamme tuotto viime vuonna ylti edelliseen ennätyksen yli. Iso osa siitä tuotosta tulikin juuri kirpputorin kautta. Toki Missiokaupassamme on uusia tuotteitakin kuten sukkia ja lapasia niin lapsille kuin aikuisille. Nuo neuleet ovat suosikkiartikkeleita.
Perjantaina lähdin hurvittelemaan matkamessuille. Paljon oli katseltavaa ja tutkittavaa ja löydettävää. Tuossa kuvassa Rovaniemi tekee itseään tunnetuksi. Oli mahdollisuus pysähtyä istumaan ja askartelemaan monenlaista lapinaiheista.
Tällä kerralla pystyin välttämään tavarapaljouden. En ottanut esitteitä juuri lainkaan mistään vastaan. Sen sijaan katselin ja kuuntelin ja juttelin. Tapasin monia tuttuja ja tietysti tuntemattomia, mutta kiinnostavia.
Yksi kohtaamisista oli  Tätinä taipaleella – Erilainen vaellus Santiago de Compostelaan kirjan kirjoittajien kanssa jutteleminen. Niinpä olen sitten parina päivänä etsinyt blogeja, joissa kerrotaan caminolla vaeltamisesta. Olen pitkin talvea pohtinut lähtemistä uudelleen vaeltamaan caminolle. Nelisen vuottahan sitten vaelsin mieheni kanssa matkan Roncesvallesta Santiago de Compostelaan.

Kirkon osastolla oli hyvä levähtää kahvikupin äärellä ja tutustua samalla turistien ja ulkosuomalaisten parissa tehtävään suomenkieliseen kirkolliseen työhön. Kirkon turistityö tavoittaakin vuosittain suomalaisia lomalaisia ja kausimuuttajia niin Espanjassa, Kreikassa, Kyproksella, Thaimaassa, Virossa ja Yhdysvaltojen Floridassa. Lisäksi, matkapapit vierailevat myös Turkin ja Etelä-Amerikan kohteissa.
Kävin myös ystävän kanssa kaupungilla ostoksilla. Mikonkadulla oli pullojensoittajakin pakkasessa.

3 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Omakutomat sukat myynnissä?
Tuo pullosoitin on hauska.

Anneli kirjoitti...

Siellähän on monenlaista tavaraa.

Noin 500 g meni tuohon tuolinpäälliseeni lankaa, mutta menekki riippuu ihan lankamerkistä.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Omiakin.
Anneli: Paljon tarpeellista tavaraa löytyy tuolta kirpparilta.