Sivun näyttöjä yhteensä

9.2.2014

Mökillä talvista

Pistäydyin tänään mökillä. Lunta oli pihamaalla korkeintaan se kymmenen senttimetriä. Joku oli ajanut autolla meidän tontillekin ja lähtenyt siitä pilkkimään järvelle. Jalanjäljet kulkivat pihalta rantaan. Muuten en huomannut lainkaan eläintenkään jälkiä pihapiirissä. Mökki vietti talvieloaan ikkunat ulkopuolelta kosteina. Lämpömittarikin näytti neljää astetta. Onpa tämä erikoinen talvi!

Aamusta jo lähdin vaihteeksi taas toimittamaan jumalanpalveluksen. Työmatkalla tiet olivat osin tosi liukkaita. Kirkolle saavuttuani oli siellä suntio parhaillaan hiekoittamassa käytäviä. Eipä sanajumalanpalveluksessa ollut tänään tungosta. Tuttua väkeä kaikki paikallaolijat. 

Nyt on viides loppiaisen jälkeinen sunnuntai. Tätä pyhäpäivää sanotaan kahdenlaisen kylvön sunnuntaiksi. Rukouksessa voimme anoa Jumalaa kaatamaan  ihmiskuntaa jakavat raja-aidat ja opettamaan meitä elämään yhdessä rakastaen, kunnioittaen ja palvellen toisiamme.
"Herran suuna, käsinä
vaellamme yhdessä,
että kaikki maailma
voisi Isään uskoa."
(Virsi 428:3)

Päivällä kävin vielä kastekeskustelussakin. Sain taas kerran pitää sylissäni pientä vauvaa keskustellessani vanhempien kanssa.

Illalla pelasimme lentopalloa suvun kera. Olympialaisten kuulumisia aina välillä seurailin automatkoilla radiosta, mutta kyllä sukupeli voitti kaikki muut kisat!

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Minä en ole käynyt koko talvena mökillä. Mutta mieheni poikkesi siellä viime viikolla ja pääsi ajamaan pihaan asti.

Huopatossunen kirjoitti...

Ei ole talvikeleissä ollut kehumista ja nyt on vielä niin vietävän liukastakin. Pimeällä lenkkeillessä saa vain arvata onko tiellä jäätä vai sulaa. En yhtään tykkää tällaisesta talvesta :(