Sivun näyttöjä yhteensä

11.2.2014

Paloasemalla

Tänään on 112-päivä, mikä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta. Ensimmäisen kerran 112-päivää vietettiin vuonna 1997.
Me kävimme tänään pikkusiskon kanssa paloasemalla perhekerholaisten retkellä. Pääsimme tutustumaan paloautoihin ja ambulansseihin. Näimme miten palomies nopeasti pukeutuu asusteihinsa. Sen täytyy tapahtua alle minuutissa, koska minuutissa pitää olla jo menossa kohti hälytyspaikkaa. Pukeutua voi vielä autossa matkalla palopaikalle, joka harvoin on minuutin päässä paloasemasta.
112-päivänä jaetaan tietoa ja opastetaan ihmisiä toimimaan oikein hätätilanteissa. Meille esitettiin rasvansammutusnäytös. Kattilassa oli rasvaa kuumenemassa esimerkiksi munkinpaistoa varten. Se kuumeni liikaa. Jos rasvaliekkejä yrittää sammuttaa vedellä, niin tuli vain leimahtaa isommaksi, kuten kuvasta näkyy.  Tässä näytteeksi kaadettiin 2 desiä vettä rasvakattilaan, jossa oli 3 desiä rasvaa kuumentunut. Rasvatulihan pitää sammuttaa kattilankannella tai sammutuspeitteeellä, ei missään tapauksessa vedellä.
Näytöksen ohella saimme mukaamme  monenlaisia esitteitä paloturvallisuudesta.

Viime yönä oli satanut nuoskalunta.  Niinpä pääsimme pikkusiskon kanssa lumitöihin, lapioimaan, kolaamaan ja hieman pyörittelemään pallojakin lumiukkoa varten. Sillä aikaa, kun me olimme lumitöissä,  pappa teki maukasta lihakeittoa. Aterian jälkeen päivätorkut maistuivat koko konkkaronkalle.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Hyvä, että nukkuu :)

tuulento kirjoitti...

Olen joskus nähnyt noita sammutusnäytöksiö koulussa ja viime kesänä ostin mökille sekä ensiapulaukut että sammutuspeitteet. Kunpa vain en tarvitsi koskaan niitä. Tv:ssä näytettiin koulupaloa, aivan kamalaa!!