Sivun näyttöjä yhteensä

21.2.2014

Santiago de Compostelan vaellukselle takkikin

Vaellustakin hankkiminen on ollut mielestäni vaikeaa.  Kuljin monien viikkojen aikana useassa retkeily- ja urheiluliikkeessä etsimässä vedenpitävää ja hengittävää kuoritakkia. Edellytin, että takki pitäisi vettä monen tunnin ajan rankkasateessakin ja suojaisi hyvin tuuleltakin.


Lopulta ostin Vauden kuoritakin mallia Aletsch II. Takki painaa 530 grammaa, mikä on sen ikävin puoli värin lisäksi (Etsin näet mustaa). Aika pieneen tilaan takin saa kuitenkin pakattua reppuun kuminauhoihin sidottuna.


Takissa on vedenpitävä, hengittävä ja valmistajan mukaan ympäristöystävällinen Sympatex-kalvo, jossa on 3-kerroksinen rakenne eli kaikki kolme kangaskerrosta on laminoitu yhteen. Sympatex on 0,015 mm paksu kalvo, joka laminoidaan kankaaseen, kahden kankaan väliin tai tukikudokseen päällys- ja vuorikankaan väliin. Erikoiseksi Sympatexin tekee se, että siinä ei ole lainkaan huokosia, vaan sisältä tuleva hien kosteus kulkeutuu ulos kalvon molekyyliketjun läpi.


Takissa on yksi hihatasku vedenpitävällä vetoketjulla, yksi vetoketjullinen sisätasku ja yksi muu sisätasku sekä edessä kaksi taskua ylempänä ja vielä kaksi sivusaumoissakin. Taskujen vetoketjut ovat pystysuunnassa ja niitä ei kannata avata kokonaan, jos aikoo pitää tavarat taatusti sisällä taskussa. Edessä on kaksisuuntainen vedenpitävä vetoketju. Olkapäillä on vahvistukset. Lantiolla on kiristysnauha, jota voidaan säätää taskujen kautta. Hihojen suuaukoissa tarranauhat. Hupussa on takanakin päälaella säätömahdollisuus. Selässä(niskassa) on myös ripustuslenkki. Kainaloissa on kaksisuuntaiset vetoketjut tuuletuksen säätelyyn, joten sateettomanakin päivänä takkia voi pitää.Yllättäen sitten luinkin ostamisen jälkeen netistä, että tämä takki on vuoristo-oloihin ja jääkiipeilyyn luotu kuoritakki! Siinä artikkelissa kerrottiin mielihyväkseni myös, että kuoritakin valmistuksessa on otettu myös ympäristö huomioon eli se on GreenShape -tuote.


Lisäksi samalla ostosreissulla hankin uuden kevyemmän fleecen vanhan punaisen, noin viidessä aktiivikäyttövuodessa jo nyhjyiseksi kuluneen tilalle. Edellinen oli Haltin, nyt tämä uusi on Haglöfsin musta Astro Q jacket. Tämä raglanhihallinen microfleece painaa 275 grammaa. Siinä on täyspitkä vetoketju, jonka yläosassa suojakaistale sekä selässä takana on ripustuslenkki ja edessä sivulla kaksi vetoketjutaskua.
Tänään ostin mustasta fleecestä päähineen, jossa heijastimena toimii sana rukka. Ensimmäiseksi tämä päähine pääsee päähän Finlandia-hiihtoon.

4 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Nätti takki, toivottavasti selostus pitää paikkansa ja se hengittää kunnolla.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Toivottavasti!

Jaana kirjoitti...

Kyllä on pätevä takki! Älä sure väriä, itse et sitä paljon näe, kun takki on päällä. Lisäksi punainen näkyy mustaa paremmin hätätilanteessa, vaikka sellaista ei tietenkään toivo. Buen Camino!

Jaana kirjoitti...

Pätevä takki! Valokuvassa värikin miellyttää ainakin minun silmääni. Ja jos itse et siitä tykkää, niin kun takki on päällä, itse et sitä paljon näe.

Värin hyvä puoli on se, että - vaikka matka varmaan sujuu ilman vaikeuksia - punainen näkyy hätätilanteessa mustaa paremmin.

Buen Camino!