Sivun näyttöjä yhteensä

25.2.2014

Vaellusjalkineet Caminolle

 Olen kierrellyt monena päivänä etsimässä vaelluskenkiä itselleni. Onpa ollut vaikea valita vähemmän sopivista sopivin. Tänään lähdin peräti pääkaupunkiin asti etsiskelemään noita kenkiä. Ja pakko oli sitten jotkin niistä muutamista, joita katselin ja sovittelin,  lopulta ostaakin.
Kenkiä oli monenlaisia jopa leveäänkin jalkaankin valmistettuja, mutta ne eivät sopineet minun jalkani kokoon. Meindl Guffert GTX Lady oli leveälestinen, mutta se oli joka puolelta leveä eikä siksi sopinut minulle. Meindl Matrei Lady on naisten leveällä Comfort fit-lestillä varustettu jalkine, liiankin leveä varpaiden kohdalla ja mielestäni ei tarpeeksi tukeva pitkäaikaiseen vaellukseen niin asfaltilla kuin monenlaisessa maastossa. Meindl Vakuum Lady on tukeva ja vedenpitävä vaelluskenkä. Sen sisämateriaali on kauttaaltaan jalkojen mukaan muotoutuvaa MFS Vakuum Foamia. Lisäksi siinä on korkea suojaava kivireunus. Pitkään sitä harkitsin. Sovittelin myös Lowa Mauria GTX Flex Women’s ja se  oli yksi mahdollisuus. Hanwag Tatra Wide Lady GTX:ssa oli myös leveä lesti, mutta kenkä olisi voinut olla korkeampi nilkasta.
  
Tämä malli  oli sitten toisena enää jäljellä, kun pohdin, mitä hankin. Kevyempi. Kävelin kymmeniä minuutteja myös tämän kanssa ja sitten kuitenkin luovuin siitäkin ja lopulta valitsin sellaisen, jota olin jo lähikaupungissakin käynyt muutaman kerran sovittelemassa. Painavat, noin 730 grammaa kappale.
Meindl Island Lady MFS Active GTX ovat tukevat vaellusjalkineet.  Islandit kuuluvat jäykkyysluokkaan B/C ja ne sekä tukevat nilkkaa ja niiden väitetään vähentävän jalan väsymistä kiertojäykällä pohjalla.
Island-kenkien pehmusteissa on mukana MFS-materiaalia, joka reagoi puristukseen ja kehon lämpöön ja parantavat kengän istuvuutta. Nahkainen pehmeä nilkka miellytti minua.  Näissäkin kengissä on nupukkinahkapinta, vedenpitävä ja hengittävä Gore-Tex kalvo, Digafix kiristys, Air-Active pohjallinen sekä Multigriff by Vibram ulkopohja. Kuutosen koossa ne mahtuivat jalkaani loppujen lopuksi parhaiten eli vähiten huonosti. Nyt pitää ne vain ensin suojata kenkävahalla ennen ensimmäistä käyttöä.

6 kommenttia:

Inna Vaara kirjoitti...

Vaude. Eksyin vahingossa blogiisi ja tähän postaukseen. Olen itsekin 61-vuotiaana Mummina alkanut aatella vaellusta Caminolla. Nyt kun on aikaa enempi kuin nuorempana. Juuri blogissani joku päivä sitten pohdin, saisinko toiveeni toteutettua esim. Ensi syksynä.
Jäänpä seurailemaan miten sinun caminosi sujuu. Koska lähdet?

Anneli kirjoitti...

Hyvät kengät on se A ja O kun tuollaiselle reissulle lähtee !

pappilanmummo kirjoitti...

Inna: 27.4.14
Anneli: Kyllä tarvitaan nuo kunnon kengät - edelliset eivät kestäisi enää tuota matkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Toivottavasti huomaat kommenttini, vaikka tästä kirjoituksesta on jo aikaa :)

Minun pitäisi myös ostaa vaelluskengät, jossa olisi leveähkö lesti. Minkälainen lesti noissa meindl island kengissä on?

pappilanmummo kirjoitti...

Nämä olivat minulle tarpeeksi leveät, kun ostin 39 numeron kengät, vaikka normaalisti käytän 37-38. Vaeltaessa tuleekin olla kengän isompi kuin muuten.
Kokeile ensin ennnen kuin ostat, jos mahdollista.
Nämä ovat painavat, mutta en saanut rakkoja näiden kanssa lainkaan. Tosin myös rasvasin jalat vaseliinilla joka päivä ja laitoin kahdet sukat päällekkäin.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin ostamassa samat kengät! Ovat kyllä loistavat! Vaativat kyllä "sisäänajoa", mutta sitten kun muotoutuvat jalkaan niin ovat varmasti ihan täydelliset.

Tänään meillä -25, ja jalassa pelkät tavalliset sukat. Varpaat pysyi lämpimänä! Ovat ihan tosi hyvät ainakin näin talvella, kun on kunnon järeä pohja. Ei maan kylmyys hohkaa jalkoihin!