Sivun näyttöjä yhteensä

23.3.2014

Hetki hiljaa

"Syttyy kynttilä, istumme nyt hiljaa, Jeesus luonamme, valon tuojamme. Loistaa kynttilä, istumme nyt hiljaa. Jeesus kuuntelee, kuinka rukoilen. Tule mukaan Taivaan Isä kerhoni kun aloitan. Pidä kiinni kädestäni, että uuteen uskallan." ja sitten lauloimme ja leikimme Jumalan kämmenellä -virren. 
Olimme näet pikkusiskon kanssa perhekerhosssa aamupäivällä torstaina.  

Iltapäivällä lähdin vuorostani minä kerhoon: lähetyspiiriin, jossa kerrottiin tällä kerralla Japanissa tehtävästä lähetystyöstä.
Perjantaina minulla oli tarkoituksena hakea pikkusisko meille kävellen, mutta eskarikuljetus ei toiminutkaan ajallaan. Niinpä kiireen vilkkaa kävin hakemassa lapset ja veimme pikkusiskon kanssa pienen hienon miehen eskariinsa. Niinpä meillä olikin aikaa aamupäivällätehdä pihalla lumienkeleitä
ja kolata lunta. Taisi olla tämän talven  viimeinen lumikolaus. Pikkusisko ahkeroi.
Iltapäivällä haimme pienen hienon miehen eskarista ja niin meillä oli aikaa touhuta yhdessäkin ennen kuin vanhemmat tulivat hakemaan lapset.
Pappa ahkeroi viikolla monena päivänä vanhojen mehiläiskehien putsausta  (kuumentaminen, desinfioiminen kaasuliekillä).  Sen jälkeen kehät taas langoitetaan ja levytetään vahapohjukkeilla. Puhtailla ja uusilla vahapohjukkeilla saadaan näet vaaleampaa hunajaa.
Kehät siirretään pesiin kesän aikana, joihin mehiläiset rakentavat vahakennostot. Kennostoihin mehiläiset keräävät hunajaa.

Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n järjestämä Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran Australiassa vuonna 2007. Earth Hour järjestettiin nyt lauantaina kello 20.30–21.30. Tämän tunnin aikana ihmiset ja erilaiset yhteisöt eri puolilla maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunniksi. Tämän symbolisen eleen kautta jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta. Sammutimme valot tuoksi ajaksi. Me nautimme sen ajan saunan lämmöstä ja valoa tuli kiukaan lasi-ikkunan kautta.

"Hyvä Jumala, kiitos koko luomakunnasta!
Anna päättäjille viisautta.
Älä anna meidän olla välinpitämättömiä luonnosta ja ihmisistä.
Opeta meitä elämään sovussa keskenämme ja ajattelemaan toisiamme.
Olemme huolissamme luonnosta ja ympäristöstämme.
Kulutamme liikaa ja olemme itsekkäitä.
Opeta meitä ajattelemaan tekojemme seurauksia,
ettemme saastuttaisi ja miettisimme, mitä ostamme.
Rakas Jumala, kiitos kauniista luonnosta.
Kiitos kaikesta hyvästä, jota olet meille tehnyt.
Kiitos perheestä ja ystävistä.
Kiitos siitä, että sinä pidät huolta meistä ja maailmasta."
(Töölön seurakunnan nuoret, syksy 2008)

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ai, te vietitte Earth Houria jo nyt. Minun käsittääkseni oikea päivä on vasta viikon päästä la 29.3., mutta samahan se on, milloin näitä asioita muistelee. Ja voin kyllä muistaa päivän väärin, mutta tuon olin kirkkohallituksen kirjeestä kalenteriini merkinnyt.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Kerrankin olimme ajoissa;
En tiedä, kumpi meistä, kai minä, katsoi ajan väärin. Harjoiteltiin siis...

Minna kirjoitti...

Kiitos jälleen torstaista ja perjantaista. Olivat kumpikin aika innoissaan ja etenkin Toivolla oli päivästä paljon kerrottavaa vielä lauantainakin.

tuulento kirjoitti...

Hauska katsoa toisten mehiläishoitoa! Minä keitän romutetut kehät lipeävedessä, mutta toden totta, joskus tuntuu, ettei se riitä. Voisinpa kokeilla tuota tohottajaa, jollen vähän pelkäisi sitä!

tuulento kirjoitti...

Hauska katsoa toisten mehiläishoitoa! Minä keitän romutetut kehät lipeävedessä, mutta toden totta, joskus tuntuu, ettei se riitä. Voisinpa kokeilla tuota tohottajaa, jollen vähän pelkäisi sitä!