Sivun näyttöjä yhteensä

8.3.2014

Juhlintaa ja arkipäivää

Pari viikkoa on kulunut hujauksessa Finlandia-hiihdon jälkeen.  Olemme tyhjennelleet varastoja: selailleet vanhoja papereita pois ja löytäneet kaikenlaista muutakin roinaa niin hävitettäväksi kuin lahjoitettavaksi. Kevätsiivousta.
Tärkeitä asioitaon pitänyt hoitaa kuten mammografiassa käynti. Mammografiassa eli rintojen röntgentutkimuksessa on hyvä käydä noin parin vuoden välein 45-vuoden iästä alkaen. Nyt vielä on annettu lisäaikaa ja myös meidät, vanhemmat 60-69 -vuotiaat, kutsutaan tutkimuksiin. Näin rintasyöpä on mahdollista löytää varhaisessa vaiheessa. Rintasyöpähän on naisten yleisin syöpä, johon noin 10% naisista sairastuu elämänsä aikana.
Lahja on piilossa ja syntymäpäiväsankari yrittää koskettelemalla arvata, mitä tuossa piilossa mahtaa olla.
Kun neljän viikon työputki kasteineen ja hautajaisineen ja jumalanpalveluksineen oli ohi, alkoi juhlintaputki. Niinpä lähdimme reissuun. Samalla viikolla täytti kaksi lastenlasta vuosia ja kahdet lapsenlapsien äiditkin. Isät juhlivat vasta loppukuusta.
 Yhden syntymäpäiväsankarin kanssa kokeiltiin paperinukkien vaatetusta.
Juhlittava antoi myös kivan balettiesityksen.
Perheen kolmas lapsenlapsi juhli jo tammikuussa, joten hän nyt seurailee isompien touhuja ja touhuaa muutenkin innolla mukana arkiaskareissa.

Ja samalla reissulla voi juhlia naistenpäivääkin.

Raamatun sana: "Joka hillitsee kielensä, turvaa henkensä, suupaltti kulkee turmioon."
(Sananlaskut 13:3)

2 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Mitenkähän minäkin osaisin alkaa purkamaan kotiani, siis turhat tavarat pois. Tosin kokemus osoittaa, ettei turhaa ole.Viimeistään sitten sitä tarvii kun on sen hävittänyt.

Jaana kirjoitti...

Minä kävin mammografiaseulonnassa viime vuonna. Minulla onkin suurentunut riski saada rintasyöpä, kun olen saanut sädehoitoa rintakehän alueelle. Hienoa, kun meistä pidetään huolta!