Sivun näyttöjä yhteensä

10.3.2014

Mehiläisiä ja sukatkin

Yhteisvastuukeräys on meneillään. Olen vuosittain ollut keräämässä omalla asuinalueellani sitä osaltani. Tämän vuoden keräyksen aiheena on Lahjoita hyvä kuolema. Tällä pyritään luomaan yhteisvastuuvaroin valtakunnallinen saattohoidon osaamisverkosto. Tämän keräyksen tuotolla mm. järjestetään saattohoitokoulutusta kuolevien parissa työskenteleville. Tänä vuonna ulkomaisena kohteena Guatemalassa tuetaan alkuperäiskansojen parissa tehtävää ihmisoikeustyötä.
Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, jonka tuotolla autetaan häädnalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta niin Suomessa kuin kehitysmaissa.
Tänään on ollut kevään tähänastisin lämpimin päivä. Siksi mehiläisetkin ovat jo olleet tyhjennyslennoillaan. Oli mukavaa hetken seurata niiden touhuja.
Lumet ovat hävinneet. Kohta pääsee rapsuttelemaan pihamaata.
Raparperikin alkaa tulla esiin
Sain valmiiksi Olga-sukat. Lyhyt varsi on Olga-mallia. Sukat painavat 65 grammaa. Ne on neulottu kolmosen puikoilla jämälanka-Nallesta -  ilmeisesti tuo kirjava on Nalle Sinikelloa.
Kantapään neuloin vahvistettuna seuraavan ohjeen mukaan:
1. krs (oikea puoli): reunasilmukka, *nosta 1 neulomatta, 1 o*, toista *-*.
2. krs (nurja puoli): nurin.
3. krs: reunasilmukka, *1 o, nosta 1 neulomatta*, toista *-*.
4. krs: nurin.
Toista kerroksia 1-4.
Luulen ottavani nämä sukat Caminolle mukaan, joten yritin neuloa mahdollisimman kevyet sukat ilta- ja yökäyttöön.
Mies ahkeroi tänään sängyn. Kävimme ostamassa sängyn niin kotiin kuin mökille. Kaikki oli paketissa pieninä osina. Nyt toinen sänky on työhuoneessa valmiina petausta odottamassa. Tuon sängyn voi levittääkin ja niin siihen mahtuu hyvin kaksi nukkumaan. Jämpti on jämpti: senttiäkään leveämpi sänky ei tuohon tilaan olisi mahtunut!
Illalla vielä oli  Suomi-Unkari-seuran osastomme vuosikokous. Vuosikokousesitelmän piti Suomi-Unkari-seuran varapuheenjohtaja ja Tampereen yliopiston yliopistonlehtori, kansainvälisen politiikan dosentti, politiikan tutkija Heino Nyyssönen Unkarin kansallispäivän ja vaalien alla olevasta tilanteesta Unkarissa. Mielenkiintoista tietoa Unkarin poliittisesta järjestelmästä ja puolueista!

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kaunis sänky!

kosotäti kirjoitti...

Tuo sänkyhän on mainio kun samalla tulee lisää säilytystilaa.
Nuo sinikello sukat on ihanat, ihan nimensä veroiset.