Sivun näyttöjä yhteensä

14.3.2014

Mehiläisten kevättä

Mehiläisten puhdistuslentoaika on ollut nyt, kun on ollut aurinkoisia lämpimiä päiviä ja lämpötilat ovat nousseet yli seitsemän asteen. Tällöin mehiläiset pääsevät ulostamaan sulamattoman ravinnon. Mehiläisten kannalta kulunut lauha talvi on ollut ihanteellinen. Talvipallossaan kylmän vuodenajan viettäneet mehiläiset ovat selvinneet tavallista vähemmällä energiankulutuksella, kun pesää ei ole täytynyt lämmittää niin paljoa kuin kylmempinä talvina.
Nyt pesät piti tarkistaa ja tehdä hoitokierros, jossa tutkittiin, miten pesät ovat selvinneet talvesta. Mies vaihtoi samalla pesien pohjat ja laittoi sitten pesiin Abifondaa lisäruoaksi.
Mehiläiset kyllä lentelivät innokkaasti ja tahtoivat myös tulla häiritsijän kimppuun. Jopa parvekkeelle asti niitä riitti niin hatussa kuin selässäkin.

Tänään kuitenkin piti laittaa tuulensuojat pesien eteen taas uudelleen, koska on luvassa viileämpää ja lunta.

3 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Olette paljon minua edellä. Minun mehiläiset eivät ole vielä kunnolla lentäneet puhdistuslentoa, enkä vielä aukaise pesiä. Nythän tuli taas pienet pakkasetkin! Kaikki oli teillä elossa?

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Yllätys, yllätys kaikki pesät elossa. Harvoin meilläkin näin aikaisin näitä hommia tehdään.

Jaana kirjoitti...

Kiva lukea mehiläisten hoidosta, kun en siitä juuri mitään ole tiennyt ennen sinun blogisi lukemista. Hunajaa olen kyllä aina syönyt! ;=)