Sivun näyttöjä yhteensä

12.3.2014

Empatiaa täytteeksi

Makronappi 
Makroviikoilla numero 138 on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHEENA ON RAKKAUS.
Omaisen tai läheisen useimmiten ikääntyneelle ihmiselle antamaa säännöllistä hoitoa ja huolenpitoa kutsutaan omaishoidoksi. Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta on hoidon tarpeessa kotona.  Omaishoitaja on usein hoidettavan oma puoliso.
Sain tämän muistoksi omaishoitajan omaisilta.

20 kommenttia:

unelmikko kirjoitti...

Niin lähellä on tuo omahoitaja-asia,asukkaiden ja omaisten kiitos on ollut tosi ihanaa, sitä lämmöllä muistelee. Tämä oli kyllä hieno aloitus rakkaudesta, sen ilmenemismuodot on mitä erilaisemmat. Kaunis kuva.

Ina kirjoitti...

Olin mieheni omaishoitaja ennen hänen kuolemaansa ja siinä minulle vihdoin valkeni elämän tarkoitus: rinnalla kulkeminen. Kädestä pitäminen on tärkeää kummallekin osapuolelle. Kuvasi on hieno vastaus haasteeseen.

Donna kirjoitti...

Kaunis ja herkkä kuva läheisyydestä ja rakkaudesta.

Usva kirjoitti...

Kaunis kuva ja hienoja ajatuksia. Itsekin autan vanhaa äitäni paljon, mutta en ole varsinainen omaishoitaja, koska hän pärjää vielä pääasiassa yksin. Olen nähnyt niin monta toisenlaista tarinaa ja ihmettelen ja arvostan omaishoitajien jaksamista.

RH kirjoitti...

Omaishoitajuus on niin rankkaa, että olen sanonut omille läheisilleni etteivät hoida minua, jos sellainen tulee ajankohtaiseksi. Laitokseen vaan.

Päivi kirjoitti...

Ajatuksia herättävä kuva. Itse tällä hetkellä yritän olla turvallinen, rakastava läheinen pienelle ihmiselle, elämän myllerryksessä.

Anna Amnell kirjoitti...

Koskettava kuva, koskettavat kommentit.

sirokko kirjoitti...

Hienosti ilmaistu. Pidän näistä kuvista, missä käden kosketus tuo niin herkästi esiin lähimmäisen välittämisen. Anoppini omaishoitajana tunnen omassa kädessänikin vanhuksen lämpimän kiitoksen.

arleena kirjoitti...

Rakkaus on mukana jokaisena hetkenä loppuun saakka.
Hieno vastaus.

Liplatus kirjoitti...

Kosketus kertoo, Minä välitän, älä hätäile.
Siinä on lohtu ja turva.

Hieno vastaus haasteeseen.

Raija Annikki kirjoitti...

Kaikki kunnioitus omaishoitajille heissä on paljon rakkautta.

Anonyymi kirjoitti...

Se on sitä suurinta rakkautta / Ritva

EiMi kirjoitti...

Rakkaus on ikuista

Kuvittelija kirjoitti...

Suurin niistä on rakkaus!

sini kirjoitti...

Otit esille tärkeän aiheen!

M Tom kirjoitti...

Hieno vastaus.

Sartsa kirjoitti...

Omaishoitajat venyy kyllä usein ihan äärimmäisyyksiin asti ja vielä sen jälkeenkin jonkun matkaa. Täysi kunnioitus heitä kohtaan. Toivon, että jokaisella omaishoitajalla olisi edes yksi henkireikä elämässään kodin ulkopuolella.

Tapsu kirjoitti...

Tuo kortti ja teksti vie sanattomaksi!

Sisko kirjoitti...

Tärkeää rakkautta omaishoidossa. Lämmöllä kirjoitettu teksti. Hienosti valittu aihe.

Salla kirjoitti...

Kovasti tsemppiä kaikille omaishoitajille. Se on varmasti raskasta myös. Kiitos kirjoituksesta. Meillä olisi laadukkaat kotihoidon palvelut nyt etsinnässä. Itsekin mietin alkuun omaishoitajana toimimista.