Sivun näyttöjä yhteensä

25.3.2014

Valmistautumista tulevaanTänään on perinteinen Marianpäivä. Marianpäivän eli Marian ilmestyspäivän alkuperäinen aika on maaliskuun 25 päivä, yhdeksän kuukautta ennen joulua. Suomessa Marianpäivä oli vuoteen 1954 saakka yleensä keskelle viikkoa sattuva  pyhäpäivä. Marianpäivää  nykyään Suomen luterilainen kirkko viettää lähimmäksi sattuvana sunnuntaina. Nyt se oli viime sunnuntaina eli 23.3.
Marianpäivän aihe on enkeli Gabrielin ilmestyminen Marialle ja ilmoitus siitä, että hänestä tulee Jeesuksen äiti: Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: "Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!"... Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin. Maria ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä. Enkeli jatkoi: "Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus..."

Tänään olimme näytelmäharjoituksissa hiljaista viikkoa varten. Seurakunnassamme on jokaisena päivänä hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä joku näytelmä piinaviikon tapahtumista. Meillä oli lukuharjoitukset ja saimme jo puvutkin - tosin niitä pitää hieman huoltaa ja kunnostaa ja etsiä niihin osia lisää omista varastoistakin. 


1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Onpa jo isot lehdet! Pitääpä kerätä omalle pöydälle oksia. Olen ihan unohtanut nämä kevään "luonnonkukat". Kiitos vihjeestä!