Sivun näyttöjä yhteensä

20.4.2014

Kristus on ylösnoussut!

Lankalauantaina oli leipomispäiväkin. Rahkapiirakat kuuluvat ilman muuta pääsiäisen leivonnaisiin. Kun rahkaseos loppui, täytin loput pullapiirakat omenahillolla ja omena-puolukkahillolla.
Vielä yhdet sukat ovat valmistuneet ennen matkaa. Tummemmanpunaiset sain valmiiksi jo aikaisemmin, mutta ne jäivät kuvaamatta. Vaaleanpunaiset neuloin valmiiksi pari päivää sitten hieman lyhyemmällä varrella 36 numeron jalkaan sopiviksi, koska jämälanka riitti juuri ja juuri vain niihin, pari metriä jäi vain jäljelle. Sukat painoivat 81 grammaa ja ne ovat jälleen Kerttu-mallia kolmen ja puolen puikoilla Seiska veikasta.
 Illalla ennen pääsiäisyön messua oli kirkkovaellus kirkkoon. Jotkut vaeltajat uskalsivat pukeutua näihin asuihin. Kulkue vaelsi parisen kilometriä kirkolle ja saapui pääovesta kulkien tyhjän haudan kautta hämärään kirkkoon. Alttari oli vielä musta. Risti paikoillaan. Kynttilät eivät palaneet. Hiljaisuus.

- Magdalan Marian tavoin tulimme uuden luomisen yönä Jeesuksen haudalle. Jumala yksin voi tehdä kuolleesta elävän, luoda kaaokseen järjestyksen ja tuoda pimeyteen valon.

Sytytettiin pääsiäiskynttilä. Mustat kankaat poistettiin ja kirkko puettiin valkoiseen, pääsiäiseen.
Saarna oli Maria Magdaleena pääsiäisyönä - jälleen silminnäkijäkertomuksena.
Jumalanpalveluksen jälkeen ovilla jumalanpalveluksen toimittajat antoivat seurakuntalaisille narsissit uuden elämän, ylösnousemuksen, vertauskuvina: "Kristus on ylösnoussut! - Totisesti nousi!"
Lankalauantai ja pääsiäispäivä ovat olleet lämpimiä. Ulkona on mukava olla. Mehiläiset lentelevät innokkaasti. Kuitenkin niille vietiin vielä hieman Apifondaa ruokatueksi ja samalla voi jo lisätä laatikoita.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihanan elämyksellinen pääsiäisyön messu! ...ja niin herkullisen näköistä rahkapiirakkaa...

pik.ku kirjoitti...

Onpa mukavaa kun löysin jälleen blogisi kun viime käynneistä on varmaankin yli vuosi. Käypä kurkkaamassa kastepukunäyttely, jossa piipahdin kiirastorstaina. Iloista kevättä pappilaan!-pik.ku

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Jouluyö ja pääsiäisyö ovat aina koskettavia.
Pik.ku: Kiitos. Katselin tuon kastepukunäyttelyn. Olisi ollut käymisen arvoinen.