Sivun näyttöjä yhteensä

15.4.2014

Lasten vaellusta

Päivällä tällä hiljaisella viikolla seurakuntamme lastenohjaajat ovat päiväkerholaisten, päiväkotilaisten, perhehoitajien ja alakoululaisten kera vaeltamassa kohti pääsiäistä. Matkaa on aloitettu portinvartijan opastuksella kohti kiirastorstain tapahtumia ja ehtoollispöytää. Siellä lapsille kerrottiin ehtoollisen asettamisesta ja siihen liittyvistä tapahtumista. Lapset saivat maistaa viinirypäleen ja ehtoollisleivän näköisen keksin (ja me mukana olleet aikuisetkin).
Matka jatkui Getsemanen puutarhaan, jossa lapsille kerrottiin puutarhan tapahtumista, rukoilevasta Jeesuksesta ja oppilaista, jotka eivät jaksaneet valvoa mukana.


Ristin luona: Kaikki eivät kuitenkaan pitäneet Jeesuksesta. Jotkut halusivat hänelle pahaa. Hänet vangittiin ja tuomittiin kuolemaan. Jeesus kuoli Golgatalla. Pitkänäperjantaina muistelemme sitä päivää, jolloin Jeesus kuolee kaikkien hylkäämänä ristillä.

Musta väri kertoo siitä, että me suremme. Kirkossa ei muulloin käytetäkään mustaa väriä kuin pitkänäperjantaina, jolloin kirkon alttarikin on verhottu mustaan.

Jeesus kuoli ristillä meidän pahojen tekojemme sovittamiseksi.

Ystävät hautasivat Jeesuksen kallioon hakattuun hautaan. Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Jeesuksen kuoleman jälkeen, kolmannen päivän aamuna varhain kolme naista saapui Jeesuksen haudalle: 

Hauta olikin tyhjä. Lapset näkivät tyhjässä haudassa vain käärinliinat.
Enkeli kertoi, ettäÄlkää pelätkö. Jeesus ei ole täällä. Hän elää.” Tästä ilouutisesta mekin saamme kertoa ja laulaa. Ja niin koko lapsijoukko, pikkusiskokin mukana innokkaasti, lauloi ja heilutteli liinoja, jotka heille jaettiin ilonilmausta varten. 
 "Lensi maahan enkeli,joutuisampi tuulta.
Suuren kiven vieritti hän syrjään haudan suulta.
Suuren kiven vieritti hän syrjään haudan suulta.
 Jeesus, taivaan kuningas, kuolon vallan voitti.
Kivelle hän istahti, puhui iloisesti:
Jeesus nousi haudastaan ja elää ikuisesti.
Jeesus nousi haudastaan ja elää ikuisesti.
 
Jälkeen pitkäperjantain näin pääsiäinen koitti.
Jälkeen pitkäperjantain näin pääsiäinen koitti.
 Niin kuin taivaan enkeli mekin iloitsemme.
Saamme rientää kertomaan: Nyt elää Jeesuksemme.
Saamme rientää kertomaan: Nyt elää Jeesuksemme."
 (Virsi 88) 

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Elämyksellisiä hetkiä pääsiäisen sanoman keskellä kaipaavat myös lapset.

Meillä on tulossa kiirastorstaina koulussa ihana juhla. Sain tänään jo maistiaisia harjoituksissa.