Sivun näyttöjä yhteensä

21.4.2014

Valkovuokkoja

Kevään ensimmäiset valkovuokot löysimme mökin pihastakin. Monissa kasveissa on jo isot silmut - kohta ne ovat lehdessä ja kukkivat.

Aurinko paistaa lämpimästi - 18 astetta - vesikin jo 8-asteista, joten talviturkin heittoon! Saunan lämmitimme ensimmäisen kerran tänä keväänä.  Saunasta kävimme uimassa neljä kertaa, siis ihan kunnon vetoja vedessä.

Samoin nyt keväällä ensimmäisen kerran leivoin mökillä. Paistoin peruna-porkkanarieskoja jämäruoista.
Istutimme mökille uusia kasvejakin: marjasinikuusamaa, toinen pensas on Jakoba, toinen Morena. Marjasinikuusama on sinikuusamasta jalostettu, tiheän pyöreähköksi kasvava lajike. Kasvi on vaatimaton kasvupaikan suhteen ja kestää hyvin tuulta, lumen painoa. Toisin kuin sinikuusaman, marjasinikuusaman marjat ovat täysin syötäviä ja myrkyttömiä. Marjasinikuusama sisältää paljon  C-vitamiinia. Sato kypsyy aikaisin, mutta epätasaisesti. Marjat maistuvat kuulemma lähes pensasmustikanmarjoilta.
Kastelin kaikki hedelmäpuiden alutkin, koska oli ylen kuivaa. Kannoin järvestä erinäisiä ämpärillisiä vettä mäkeä ylös. Kuntoilua sekin.

Saimme saalistakin: ahvenia, joten ruokahuoltokin taas toimii hyvin. Tosin katiskaan oli eksynyt myös rupisammakko. Se laskettiin vapauteen.

Saunan kupeelta löytyi myös pöllön oksennus: myyrän tai hiiren karvoja. Tosi hyvä, jos pöllöt ovat löytäneet myyräapajamme ja tyhentäneet sen tai ainakin vähentäneet myyriä. Mökillä noita vesimyyriä on ollut paljon!

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kunpa kotitaloonkin asettuisivat pöllöt taloksi. Myyriä on siellä vaivaksi asti. Syksyllä veimme sinne pöllöpöntön, mutta ainakaan vielä ei sinne ole asukasta ilmestynyt.

pappilanmummo kirjoitti...

Marjut: Ei pöllömpi juttu!

Anneli kirjoitti...

Voi uskomatonta valkovuokkoja pääsiäisenä :O
Kyllä me muutettiin tänne mökille. Sain sairaslomaa lisää 31.7 asti ja kesäkuun puolella laitetaan eläkepaperit vetämään. Ei minusta ole enää työhön.

Jaana kirjoitti...

Niin kaunis valkovuokkokimppu! Ei meillä eilen vielä olleet noin pitkällä, vasta pienessä nupussa.