Sivun näyttöjä yhteensä

5.5.2014

Burgosiin

Nyt tama onnistui!  Paasta kirjoittamaan tata blogia... vaikka en osannutkaan sahkopostiin loytaa.
Eilen illalla oli kohtalainen ateria albergen ruokahuoneessa meille muutamille, jotka emme muualle lahteneet. Jokainen sai omien mieltymystensa mukaisen samasta versiosta. Paellaa kananlihalla tai vegaanit ilman lihaa ja alkuruoaksi valkosipulikeitto, jalkiruoaksi minulle vaihteeksi hedelma, nyt talla kerralla seka appelsiini etta omena.

Aamulla nukuin paljon pitempaan kuin muulloin: 8 hengen huone, jossa meita oli vain kuusi,  oli hiljainen koko yon paitsi etta jalkani olisivat tahtoneet iltayosta viela vaeltaa ja en saanut levottomilta jaloilta unta ennen puoltayota vaikka jo aikaisin oli hiljaista ja pimeaa huoneessa ja kaikki olimme petissa. Varttia vaille seitseman joku heraili ja niin nousimme ja laitoimme valot ja vauhdilla aamupalalle ja hieman ennen kahdeksaa lahtoon. Aamupala oli keittiossa itse otettavissa mita haluasi ja minka verran. 

Ensimmainen kyla tuli vastaan jo muutaman kilometrin paassa ja sen jalkeen alkoi nousu ylos maelle kivikkoista polkua pitkin.
Matkan varrella oli iso lammaslauma aitauksessa puhtaita hyvannakoisia lampaita. Muutama paiva sitten ohitin lammaslauman aitauksessa, jossa ne olivat ylen ravan peitossa ja jos meilla terveystarkastaja olisi ne nahnyt, olisi omistaja tainnut saada elainpitokiellon.

Tanaankin kaet ovat kukkuneet tosi pitkaan ja kukot kiekuneet, harakat lennelleet ja satakielikin laulanut. 
Lehmamerkki oli tien vieressa, mutta lehmia en kuitenkaan tavannut, vain siltoja joiden yli lehmat eivat pysty kulkemaan.
Tuulivoimaloita on joka puolella Espanjaa vinhasti pyörimässä.

Korkealle maelle kiivettaessa oli taas ympyranmuotoinen labyrintti. 
 Toisessa kohdin maella oli risti. 
Kun maelta paasi alas, oli mahdollisuus valita kahdesta eri reitista. En kulkenut samoja reittejä vasemmalle kuin aikaisemmalla vaelluksella, vaan suoraan. Noin kahdeksan kilometrin kohdalla kello kymmenen maissa oli kuppila, jossa sai aamukahvin ja voi pitaa lepotauon. 
Tosin tanaankin kavi niin kuin pari kertaa aikaisemmin, etta kuppila ilmestyy kuin tyhjasta, vaikka olen kaynyt puskassa juuri noin kilometria ennen. Ihan hyva niin, nyt paasee uudelleen ja saa pesta katensakin.
Sitten alkoi pitka taival kohti Burgosia. Lahdin taas eri reittia kuin aikaisemmin, nyt kylla vahingossa, kun eras pariskunta oikaisi pellon poikki, niin lahdin heidan peraansa ja jouduin kierttamaan vasemmalta lentokentan, kai noin 4 kilometria kentan reunaa tai ainakin pitkalta se tuntui. Helpotus, kun paasi teollisuusalueelle ja sai hetkeksi istahtaa penkille ja fuenten eli vesipaikan luona raikasta vetta lisaa pulloon ja pesun. Siita sitten oli viela kai seitseman kilometria perille katedraalille ja yleiseen albergeen, jossa on ihan hyvat petit ja ilmeisesti aika askettain uusitut pesutilat, koska kerroksessa oli viisi suihkua jokainen oman oven takana. Niissa tosin saisi olla pari naulaa enemman vaatteille ja pyyhkeelle...

Sain petipaikan kolmannesta kerroksesta, jossa niita on neljan ryhmissa matalahko seina valissa. Ja jokaiselle on oma kaappinsakin, johon voi repun laittaa. Sangyssa on myos pistorasia ja valo kaytossa jokaisella. 
Vaelluskengat jatetaan alakertaan vedettavaan kaappiin, jossa on kerroksen numero.
Keppijumppa on tarpeellista ja tekee hyvää päivän vaelluksen jälkeen.
Tanaan luistan pyykinpesusta. Huomenna on sitten isompi pyykki odotettavissa, mutta nyt laiskottaa.  
 
Burgosin katedraali on pyhitetty Neitsyt Marialle, ja se tunnetaan valtavasta koostaan ja ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan. Se on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1985.Katedraalin määräsi rakennettavaksi kuningas Ferninand III vuonna 1221. Samalla paikalla oli aiemmin ollut romaanista tyyliä edustava kirkko. Katedraali valmistui lopullisesti 1567
.
Haluan illalla pyhiinvaeltajien messuun klo 19.30 ja pitaisi loytaa ruokapaikka kahdeksalta, kun tuolla keittiossa on vain mikroaaltouuni. Nyt kavin siella vain keittamassa mikrolla teeveden ja soin purkillisen kalaa oljyssa patongin - kastoin siis kalan oljyyn patonkia ja hyvalta maistui - ja omenan  kanssa. Tuo ei oikein riita paivan ateriaksi. 

Paiva on taas kulunut Tule kanssani Herra Jeesus - virren kera. On kiva laulaa sita aaneen, kun kukaan ei ymmarra, miten pieleen sita laulan...

Taalla kirkonkellot soivat joka puolella taysitunnein kertoen kellonajan - ainakin noilla pikkupaikkakunnilla  ja asken kuulin  - kello on tasan 16 - Burgosissakin kellojensoiton.

3 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Hyvä päivä taaskin.

pappilanmummo kirjoitti...

Kiitos. Ihan mukavaa on ollut.

Topi kirjoitti...

Kiitokset jäljessä tulevalle kanssamatkaajalle, joka jaksat välillä käydä kurkkaamassa blogiani. Meitä on siunattu hyvällä säällä. Koeta kestää Mesetan yksitoikkoisuus. Sielläkin saadaan kummastella, että Hän kulkee vierellä. Suosittelen yöpymispaikoiksi Carrion de los Condesissa Santa Maria albergea, jossa saa kokea nunnien taholta uskomattoman suurta rakkautta. Samoin hyvältä tuntui osallistua Leonissa benediktiläisnunnien iltahartauteen ja pyhiinvaeltajien suuntaukseen klo 21.30.