Sivun näyttöjä yhteensä

3.5.2014

Ciruenasta Beloradoon

Paras yö, mitä matkalla on ollut. Meitä nukkui 7 ihmistä samassa tilassa, kolme avioparia, itävaltalainen, hollantilainen ja ranskalainen kerrossängyissä ja sain, tavallaan alkovissa, sänkypetin. Illalla söimme yhdessä talon valmistaman aterian, juttelimme siinä pitkään ja lähdimme samaan aikaan kaikki nukkumaan. Valot pois ja kai kukaan ei koko yönä edes kuorsannut. Sovimme illalla, että tietty henkilö laittoi herätyksen vasta puoli seitsemäksi ja niin kaikki saimme nukkua siihen asti eikä kukaan livennyt. Näin voi laittaa aamulla heti valot päälle ja oli helppoa ja nopeaa pakata tavaratkin. Niinpä aamiaisen jälkeen olimme matkalla jo kohta seitsemän jälkeen.
Ystävällinen isäntäväki tuossa pienessä albergessa.
Viileä aamu. Lähtiessä 7 astetta näytti kännyn lämpömittari ja kolmen tunnin kuluttuakin oli vasta 9 astetta.
Matka kulki peltoaukeiden läpi Santo Domingo de Calzadaan, jossa yritin kirkkoon, mutta se oli kiinni.
Lähdin saman tien jatkamaan matkaa  Cranoniin. 
 Cranonissa yövyin edellisellä caminollani kirkossa. Oli mukava paikka. Nyt ohimatkalla poikkesin kirkkoon rauhoittumaan ja kiittämään ja rukoilemaan.

Vastapäisessä kauppa-kuppilassa sain kolmen desin americanon, kun pyysin lisää vettä annokseen. Reilusti sokeria ja niin oli lämmin juoma kyllä tarpeen tänä viileänä päivänä. Pari tyttöä tuli siihen myös ilmeisesti isänsä luo harjoittelemaan kitaraläksyjään. Samalla he ilahduttivat meitä asiakkaita.
Ei kuitenkaan tuullut niin paljon kuin eilen, mutta sadetta pisarteli silloin tällöin matkan aikana, joten repunsuoja ja sadetakki olivat tänäänkin tarpeen.

 Redecilla del Caminossakin oli kirkon ovi auki. 

Vaellusreitti kulki peltoteitä ylös alas. Kylläpä oikea polvi lukkiutui monenmonta kertaa alamäissä, vaikka yritinkin kulkea zikzakkia, mitä yleensä on helpottanut alaspäinmenoa.
Välillä poikkesin istuskelemaan kylissä oleville penkeille ja nauttimaan eväitä, koska oli niin pieniä kyliä, ettei edes baaria ollut niissä.
Beloradoon tulo yllätti: olin askelmittarin mukaan vasta parin kolmen kilometrin päässä, kun jo kaupunki ja alberget tulivat vastaan. Caminolla tuli mies vastaan autolla ja jakoi vesipulloja, joissa oli tämän Quatro Cantones albergen mainos ja mainoksen uhrina tänne tulinkin. 29 kilometriä ilmeisesti tänään. Sain alapetin älyttömän isosta huoneesta aivan vessanoven vierestä. Taitaa tulla rauhaton yö. Tässä albergessa on kai 62 paikkaa. Taas laiskana laitoin pyykit koneeseen ja kuivuriin viereisen matkaajan kanssa. Täällä yhteensä yö, aamupala, päivällinen ja pyykki maksavat 22,50 €.

Kun tulin tänne, heti ilmottautumisen jälkeen kävin suihkussa ja petiin makuupussin sisään ja kaikki mahdolliset vaatteet ylle - paleli niin kamalasti kuin eilenkin kävelyn jälkeen.
Punainen pakettiauto kulkee koko ajan kuuden miehen mukana ja joka kylässä on heitä vastassa. Miehet kulkevat päivärepuin ja saavat eväätkin autosta. Juttelin parin päiväreppulaisen kanssa: he kulkevat Roncesvallesta Burgosiin. He ovat liikkuneet samaan tahtiin parina päivänä.

Joka päivä olen laulanut useaan otteeseen edelleen Tule kanssani Herra Jeesus... Se antaa voimia ja sanat ovat tähän vaellukseen kuin minua varten.

4 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Olen matkaseuranasi täältä käsin!

Inna Vaara kirjoitti...

Mukana ollaan!

Kiiris kirjoitti...

Mukavaa matkaa!

Kiiris kirjoitti...

Huiskista!