Sivun näyttöjä yhteensä

30.5.2014

Raparperipiirakkaa, munaton ja laktoositon

Raparperipiirakan pohjataikinaan laitoin 8 dl vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitetaan ja otetaan kolmannes  toiseen astiaan. Lisätään 2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja kananmunan verran vettä. Sekoitetaan ja levitetään leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Litra-puolitoista raparperipaloja kiehautetaan -  ei pehmeiksi - ja levitetään /ripotellaan pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitetaan purkki laktoositonta maitorahkaa ja 2 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia  sekä 3 tl vaniljasokeria ja 2 dl sokeria. Kaiken päälle levitetään muruseos, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175 asteessa.

 Samalla lopusta raparperista tein raparperipuuron: lisäsin vettä, mannaryynejä, ripauksen suolaa ja noin desin hunajaa. Kunhan tuo seos jäähtyy, niin vatkaan sen vaahdoksi.
Sämpylätaikinaan tänään laitoin noin 8 desiä vehnäjauhoja, 2 desiä kaurahiutaleita, 2 desiä ruisjauhoja, 2 kuivahiivaa, 1 tl suolaa, 2 tl hunajaa, lorauksen öljyä ja ruokalusikallisen tyrnijauhetta. Vettä lisäsin niin paljon, että sain sopivan taikinan väännetyksi tukevalla lusikalla. 
Lipstikkaa laitoimme kuivumaan uunin päälle ja nokkosia on taas hienonnettu jo kuivina säilöön.
 Saksankirveli on kasvanut myös vauhdilla tänä keväänä ja on jo alkanut kukkia.
Aamulla piti lähteä röntgeniin tuon vasemman jalan takia. Riemu oli suuri sieltä lausunnon saatuani: ei murtumaa. Iltapäivällä kävin vielä lääkärissä ja sain vahvat tulehduskipulääkkeet tuota jalkaa varten. Eiköhän se siitä rauhoitu, jos maltan olla aloillani. Toki tuolla pakollisella kaupunkimatkalla samalla käväisin hankkimassa lahjoja juhlittaville.

1 kommentti:

annekatariina kirjoitti...

Löysin sattumalta blogisi.Mielenkiitoisia juttuja joista olen itsekin kiinnostunut. Raparperipiirakkaa kokeilen tehdä kunhan raparperit vielä kasvavat.