Sivun näyttöjä yhteensä

26.5.2014

Santiago de Compostelasta kotiin

Varsinainen matkapäivä!

Aamulla hyvin nukutun yön jälkeen kello soi kuudelta. Nousin pikapikaa, hoidin aamutoimet, keitin teen ja söin aamupalan. Sitten olikin aikaa kaikessa rauhassa laittaa itsensä lähtökuntoon. Onneksi oli jo kaiken ateriatarvikkeita ja nukkumistarvikkeita lukuunottamatta pakannut jo illalla valmiiksi. Niinpä oli hyvä lähteä kävelemään lentokenttäbussin bussipysäkille. Kaupungilla samaan aikaan edellisillan nuoret juhlijat olivat palaamassa koteihinsa juhlavaatteissaan.
Lentokenttäbussit kulkevat puolen tunnin välein. Seitsemän bussilla lähdin kentälle. Bussi kiersi rautatieaseman ja linja-autoaseman kautta. Matka kesti lähes 40 minuuttia.

Kentällä pääsi suoraan turvatarkastukseen, kun lippu oli jo tulostettuna itsellä. Siellä tulikin tenkkapoo. Kävelysauvoja ei voinutkaan viedä koneeseen, vaan ne piti lähettää eri lähetyksenä. Siis takaisin ja nyt tiskille jättämään sauvat. Onneksi matkassa oli Jeesus-teippiä ja käyntikortti, joten sain helposti tehtyä paketin sauvoista.

Kone lähti lopulta noin  tunnin myöhässä kohti Barcelonaa. Siellä oli pikavaihto. Pääsin koneeseen ja siellä sitten istuttiin taas noin tunti ennen koneen nousua ilmaan. Helsingissä kone oli siis taas myöhässä... Ja niin en kerinnytkään aikomaani bussiin. Matkatavaroitakin piti odotella - ne tulivat, vaan...

Ongelma vain, että me Santiago de Compostelasta tulevat emme saaneetkaan tavaroitamme tänään, vaan jouduimme tekemään niiden katoamisilmoituksen. Kävelysauvat jäivät jonnekin matkalle tai lähtemättä Santiago de Compostelasta. Sain heti kohta viestin kännykkääni Swissport International- sivustolta, että kadonnutta matkatavaraa etsitään.

Kaunista, vihreää, lämmintä Suomea, kun nyt bussissa matkalla kotiin.

Kotona illalla noin klo 21. Ja heti puolison kanssa puutarhakierros ennen sisällemenoa: Miltei kaikki hedelmäpuut ja -pensaat ovat jo kukkineet. Kesä on tullut kotiinkin.
Santiago-kakun toin tuliaisina. Tarta de Santiago, calicialainen mantelikakku, on perinteinen espanjalainen pyhiinvaeltajien kakku eli Santiagon kakku, joka on  mantelin ja sitruunan makuinen.
 Matkan ainoa rusketus - sauvanhihnan väli.

4 kommenttia:

Anna-Kaarina kirjoitti...

Tervetuloa kotiin!

Minna kirjoitti...

Tervetuloa kotiin :)

tuulento kirjoitti...

Kaikki ei näytä sujuvan kuin Strösössä, mutta kotiin päin matka kulkee. Tervetuloa, ilmat ovat kyllä jo viilenneet, mutta vihreyttä löytyy!

Jaana kirjoitti...

Hienoa, että olet onnellisesti kotona taas yhtä kokemusta rikkaampana!