Sivun näyttöjä yhteensä

8.7.2014

Kinesioteippausta

Aamupäivällä pikkusisko äiteineen tuli tuomaan matkatuliaisia. Saimme kahvia, teetä, suklaata ja merinovillaista neulelankaa. Ja tottakai kahvi ja suklaa kuuluvat miehelle! Minä olen hyvän teen ystävä.
Pikkusisko ajaa pyörällä jo niin hurjaa vauhtia, joka seurailijaa aivan hirvittää.

Kävin tänään fysioterapiassa selvittelemässä vasemman jalkani kuntoa. Sain lisäksi joitakin muun  jalanosan jumppaohjeita ja uutuutena  kinesioteippauksen jalkaani. Todennäköisesti edessä on vielä magneettikuvaus jalkaan, joka edelleen on turvoksissa. 

Kinesioteippauksen idea perustuu siihen, että teipin avulla voidaan vaikuttaa ihonalaisiin kudoksiin. Kinesioteippi on elastinen, puuvillainen teippi ja hyvin joustavaa: rullatilasta se venyy jopa 140 prosenttia. Venyvyyden avulla voidaan ohjailla kudoksia. Teipin avulla siirtämällä ihoa ja sen alaisia kudoksia hyvin varovasti paikasta toiseen, voidaan poistaa kivun tuntemuksia sekä parantaa ihon alaista nestekiertoa. Kinesioteippaus vaikuttaa pääasiallisesti ihon pintakerroksiin ja ihonalaiskudoksiin.

Tärkeää on, että teippauksen hallitseva fysioterapeutti kartoittaa ensin vaivatilanteen ja tekee ensimmäisen teippauksen. Hän antaa myös oikeat ohjeet teippaukseen. Teippaus kestää kestää hyvin hikoilua ja jopa uimista, Kastumisen, suihkun ja uimisen jälkeen kannattaa teippi kuivata tukankuivaajalla, niin se pysyy paremmin pitempään  kiinni.

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Minulla teipin käyttö loppui siihen, kun se teki ihottumaa alleen :( Ilmeisesti olen yliherkkä sen liimalle.

tuulento kirjoitti...

Niitäkö pyhiinvaelluksen vaivoja nämä on?

Minna kirjoitti...

Toivottavasti teippaus tuo helpotusta.