Sivun näyttöjä yhteensä

24.7.2014

Kuningatar-hunaja

Nyt on se aika vuodesta, jolloin hunajaa kootaan mehiläispesistä ja se lingotaan sekä pakataan. Meillä hunaja pakataan Kuningatar-hunajan tölkkeihin. 

Suomessa Hyvää Suomesta -elintarvikeprojekti ja Suomen Mehiläishoitajien liitto ovat laatineet EU:n hunajadirektiiviä tiukemmat, Hyvää Suomesta -merkin käyttöön oikeuttavat laatuvaatimukset. Tuotenimenä on Kuningatar-hunaja. Suomen mehiläishoitajien liiton kautta Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden saa 100-prosenttiselle, suomalaiselle hunajalle. Hyvää Suomesta -merkki hunajapurkissa on sataprosenttisesti suomalaisen hunajan merkki. Samalla se on korkean laadun tae. Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus edellyttää paitsi tavanomaista selvästi parempaa laatua, myös jatkuvaa laadun valvontaa. Laatumerkin käyttäjistä pidetään kortistoa, jonka avulla todennetaan merkillä varustettujen tölkkien osto-oikeus.   
Kuningatar-hunajan purkki  on Suomen Mehiläishoitajain Liitto r.y:n virallinen purkki, jota  saa käyttää ja ostaa vain SML:n eli Suomen mehiläishoitajien liiton jäsenet.

3 kommenttia:

AINA kirjoitti...

Luin samoja vaatimuksia ja luulen, että minullakin olisi mahdollisuus käyttää samaa purkkia. Hyvä pointti :)

annekatariina kirjoitti...

Erittäin hyödyllinen tieto meille ostajille. Nyt ainakin tiedän minkä purkin kaupassa valitsen.

kaari3 kirjoitti...

Kuningatar ainesta! Ilman hunajaa en voi yksinkertaisesti elää! Hyvä tietopaukku.