Sivun näyttöjä yhteensä

26.7.2014

Linnunmaitoa

 Sanotaan, että ilma on kuin linnunmaitoa. En tiedä, millaista on linnunmaito, mutta tässä maitotölkissä kai sitä sitten on ; ) Ei ainakaan vaikuta lehmänmaidolta kuvan perusteella. Kun tuo ei ollut laktoositonta, en sitä siis maistanut...

Tämä viikko on ollut todella lämmin ja aurinkoinen. Tänään lauantaina lämpömittari näytti 32 astetta ja järven vesikin oli 25-asteista. Työpäivien jälkeen onkin taas mukava istuskella mökin verannalla ja katsella järvelle ja välillä käväistä pulahtamassa veteen. Illan näet olen ollut mökillä ja kuuntelin radiosta Kuhmon kamarimusiikkijuhlien konserttia aiheena Mestarien keittiöitä. Yksikin oli Jaakko Kortekankaan laulama Verratonta suomalaista vieraanvaraa - piirakkaohje! Samalla neuloin sukkaa ja yritin saada latautumaan kuvia tietokoneelle, joka temppuilee henkitoreissaan.
 Kotipihalla kukkivat pelargoniat.
 Nyt lauantaiaamuna ennen töihinlähtöä olin kylämarkkinoilla katselemassa, mitä siellä tarjotaan. Monenlaista löytyikin poniajelusta arpoihin, leivonnaisiin, tietysti hunajaan ja marjoihinkin rättipuolen lisäksi.
Paikallisten soittajien musiikkiakin oli...
 Mökin pihalla kukkivat kanervat parhaillaan.
 Suopayrtti
 Kuunliljoja

Kasvimaalle oli kylväytynyt unikkoja. Minusta ne ovat kauniita, mies ei niistä erikoisemmin välitä, mutta oli sentään antanut tuonkin kukan kasvaa. Kukkivaa löytyy mökin pihasta paraikaa paljon enemmänkin, niin kylvettyjä kuin luonnonkasveja.

Ilma on tosiaan kuin linnunmaitoa, leppeää ja eivät edes ötökät häiritse tässä verannalla. Aurinko alkaa painua metsän taakse ja on aika lähteä taas uimaan ennen nukkumaanmenoa ja siten edes hieman viilentää oloa yötä varten. Tosin nukun vain lakanan kera - ja sekin taitaa lentää toisinaan pois päältä nukkuessa.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kyllä tosiaan on hellettä nyt, mutta ei valiteta.
Onneksi meille laitettiin mökille ilmalämpöpumppu keväällä, on se nyt tarpeen. Ei ole yöunetkään kärsineet kuumuuden takia.
Sääliksi käy niitä jotka työssä ovat ja sellaisia jotka makaavat vaikka sairaalassa ja eivät pääse petistä pois.
Hyvää sunnuntaipäivää ♥

tuulento kirjoitti...

Tosi outoa on tässä kesässä myös se, ettei sääskiä ole. Paarmoja on jonkin verran. Yöksi pitää todella yrittää löytää viileä paikka tai sitten tuuletin. Pesillä olen käynyt aamuvarhain, minä, joka olen illan virkku ja aamun torkku, olin matkalla jo puoli 8!!!

kaari3 kirjoitti...

Elämä on kesäisin kuin linnunmaitoa :) Ihanaa kun pihalla rehottaa, ja laineet liplattavat. Hauskaa jatkoa!