Sivun näyttöjä yhteensä

13.8.2014

Mökin kukkia

Lumihiutale on mökin verannalla roikkumassa amppelissa. Se on siitä hyvä kukka, että se  kukkii uskollisesti läpi kesän eikä sen kukkia tarvitse nyppiä. Se viihtyy puolivarjossakin, mutta sitä pitäisi kastella säännöllisesti eikä se siedä seisovaa vettä. Kasvi on yksivuotinen. 
Mökillä kasvaa pensastavaa auringonkukkaa. Kun eilen illansuussa tulin kastekeskustelun jälkeen mökille, näin monta kimalaista samassa kukassa. Kun aamulla sitä kukkaa katselin, niin siinä niitä möyri sama joukko edelleen.

-
Auringonkukka on kotoisin  Yhdysvaltojen etelä- ja länsiosista. Intiaanit viljelivät sitä jo noin 3000 vuotta sitten ja käyttivät auringonkukan siemeniä ravinnokseen. Eurooppaan auringonkukka tuli 1500-luvulla koristekasvina. 1700-luvulla Venäjällä huomattiin sen rasvapitoisten siementen arvo. 1800-luvulla alkoi siellä auringonkukan varsinainen jalostus öljykasvina.

Auringonkukka on monikäyttöinen: rehu-, öljy-, maanparannus- ja mesikasvi.
Daaliatkin kukkivat. Onneksi niiden mukulat eivät ole kelvanneet myyrille.

Mökillä oli mukavaa viettää vielä lämmintä kesäiltaa, uida ja saunoa ja tutkia puutarhaa ja kastellakin, ainakin kurkut ja kurpitsat ja tomaatit.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kauniita kukkia. Kyllä tämä kesä on ollut oikea kukkakesä :)

Jaana kirjoitti...

Kiva jatkaa mökkikautta kukkien loisteessa. Luonnonkukat alkavat käydä vähiin, mutta puutarhassa edelleen kukoistaa - ainakin sinun!

tuulento kirjoitti...

Tätä kasteluhommaa on saanut koko kesän tehdä. Minulla ei ole kukkapenkkejä (kun en viitsi ruohia niitä) niin niitä purkkikukkia on kasteltava.