Sivun näyttöjä yhteensä

2.8.2014

Omenasatoa kypsyy

Omenapuu on sekä kaunis että erittäin hyödyllinen puu. Meillä on muutamia omenapuita puutarhassamme. Pirja on niistä yksi. Se on aikainen kesäomena.Sen hedelmät ovat juuri kypsyneet.
Nämä tuorekäyttöön siis syötäväksi sopivat hedelmät kannattaa nauttia lyhyen ajan kuluessa, sillä ne eivät säily kauan. Vain noin parin viikon ajan. Siis jos niitä riittää niin kauan! Hedelmä on pieni ja pohjaväri on keltainen, peiteväritys punaviiruinen. 


Pirjalla sanotaan olevan melko hyvä vastustuskyky omenaruven suhteen ja hyvä vastustuskyky muumiotautia kohtaan. Puu ei kasvakaan kovin suureksi. Meillä sen paikkaa jouduttiin vaihtamaan pari kesää sitten pakollisen kunnalliseen viemäriverkostoon liittymisen takia. Viime vuonnakin siihen tuli vain pari hedelmää. Siksi tänä vuonna hedelmät ovat olleet todella pieniä,niitä on paljon ja ne ovat maukkaita.
Basilikaa olemme kasvattaneet sisällä keittiön ikkunalla, koska kylmyyttä basilika ei kestä ollenkaan. Basilikaa pitää muistaa kastella usein. Napsin kasvustosta lehtiä ohikulkiessani ruokaan ja leivän päällekin.

4 kommenttia:

Mustarastas laulaa kirjoitti...

Bacilika kestää myös pakastamisen, minulle kerrottiin.

tuulento kirjoitti...

Namin näköiset omput! Tänä vuonna niitä taitaa tulla kaikille paljon.

Kiiris kirjoitti...

Nami, nami, nam!!!

Jaana kirjoitti...

Tuore basilika on niin hyvä mauste!