Sivun näyttöjä yhteensä

26.9.2014

Jalkaansopivat kengät

Viime viikolla sain lääkinnälliset tukipohjalliset kenkiin. Nyt sitten tarvitsin uudet kengät, koska minulla ei ole ollut sisäkenkiä lainkaan. Käveleminen ilman tukipohjallisia on hankalaa. Yritin pitää pohjallisia vanhoissa aikanaan Lontoosta ostetuissa sandaaleissa, mutta pohjalliset eivät pysyneet niissä paikoillaan. Niinpä ei auttanut muu kuin lähteä etsimään uusia jalkineita.

Ja kun kerran menin kaupunkiin asti, niin sitten kiersin kaikki keskustan kenkäkaupat läpi. Ensimmäisessä oli aivan mukavia kenkiä, mutta ei minun kokoani ollut eikä sisäkenkää/kotikenkää.
Toisesta löysin sopivat Arcopedicon kevyet ja notkeat jalkineet, jotka on teknisestä Lytech-materiaalista. Tuo materiaali on konepestävää 30 asteessa, mukautuu jalkaan, on hengittävä ja säänkestävä mainoksen mukaan. Näistä kengistä sai pohjallisen irti, joten voin laittaa omat tilalle. Näistä tuli minulle kotiin sisäkengät ja ehkä kesällä ulkonakin pidettävät.
Kolmannesta jalkineliikkeestä löysin talvijalkineet, joista sai irti pohjallisen ja voi laittaa omat tilalle. Etsin sellaisia, joissa ei ole nauhoja, vaan sileää pintanahkaa. Toivon näiden kenkien sopivan myös työkengiksi talvella pitkien housujen kanssa. Nämä ovat Eccon jalkineet.

Etsin myös mustia avokkaita, mutta en löytänyt mistään sellaisia nättejä, jothin olisi mahtunut tukipohjallinen tai jotka olisivat olleet minun jalkani kokoa. Kun sellainen hyvännäköinen sopiva löytyi, niin oli joko liian iso tai liian pieni... Oli väärä vuodenaika hankkia pikkukenkiä.
Eilen hain puutarhasta vielä kukkia sisälle, kun pelkäsin hallan vievän kukat. Eipä hallaa tullutkaan, mutta saimme monenlaisia kukkia sisälle.
 
Mehiläisvahakynttilöitäkin on tehty. Syksyn pimeissä illoissa on mukava saada valoa kynttilöistäkin.
On ollut hilloamista: omenahilloa tein tänäänkin maijallisen ja omenoiden kuivaamista. Lähes viimeiset karhunvatutkin on poimittu. Niitä tulikin tänä vuonna ennätysmäärä.

Mies on nostanut perunaa, ja  minä saksin kaikki loput mangoldit ja kiehautin ne ja hienonsin ja purkitin pakastimeen. Toki tänään saimme lounaaksi mangoldikastikkeen kera sitten puutarhasta perunaa, porkkanaa ja punajuuria ja tietysti monenlaista salaattia niiden seuraksi. Kaikki juurekset kypsenämme samanaikaisesti painekattilassa.

Ei kommentteja: