Sivun näyttöjä yhteensä

29.10.2014

Ihmeliina puhdistaa ja kiillottaa

Tämä liina on neulottu kolmosen puikoilla Nicole-akryylilangasta 40 silmukalla ja siitä tuli 18 cm x 18 cm kokoinen, 23 gramman painoinen. Neuloin sen aina oikeaa. Jokaisen kerroksen ensimmäisen silmukan jätin neulomatta. Näin reunasta sai siistimmän näköisen. Missiokauppaan tämäkin koekappale on menossa myyntiin lähetystyön hyväksi.

Sain vinkin tällaiseen liinaan elokuussa Päiväkummussa Hyttisen Ullalta, joka on valmistanut näitä ihmeliinoja lähetystyön hyväksi. Virkataan tai neulotaan (pelkkää oikeaa) 100 % akryylilangasta patalapun kokoinen, n. 20 cm x 20 cm kokoinen liina. Liina puhdistetaan 40 asteen konepesussa.

Tämä akryylinen ihmeliina puhdistaa ja kiillottaa. Tämä on ekologinen ja tehokas puhdistaja. Vedellä kostutettuna sillä voi ilman pesuainetta puhdistaa pinttyneet posliini-, lasi- ja teräspinnat esim. teekupit, kaakelit, maljakot ja tiskipöydät. Kokeile!
Tänään aamulla oli lämmintä jo 7 astetta auringon noustessa, kun matkasin pitämään päivänavauksia kouluille. Aurinko nousi punaisena pallona. Vieläkin iltapäivällä on kymmenisen astetta, vaikka auringonpaiste on jo häipynyt ja alkaa ilta hämärtää.
Vielä pakkasöidenkin jälkeen löytyi puutarhasta salaattia. Salaatti ei ollut kelvannut pupusille, jotka olivat jo kerinneet nakertaa pienten luumupuiden oksia ja omenapuiden runkoja. Ilmeisesti niiden hampaat tarvitsivat kovempaa purtavaa kuin salaatti tai ruoho.

Eilen laitettiin kasviskuivuriin lehtipersiljaa ja jäi sitä vielä toinen annos tälle päivälle kuivattavaksi. Omenia olemme yrittäneet tuhota urakalla: syödä monen monta joka päivä sinällään, ja leipoa edelleen omenapiirakkaa pakastimeen,  ja laittaa omenaviipaleita uunin päälle kuivumaan päivittäin.

3 kommenttia:

sartsa kirjoitti...

Hieno "mainospuhe". :) Luulen, että tommosia täytyy itekin tehä. :)

tuulento kirjoitti...

Minä jo väsähdin noiden omppujen kanssa. Yritetään niitä syödä, mutta kuivurit panin jo pois.

pappilanmummo kirjoitti...

Sartsa: Helppoja ja hyödyllisiä!
Tuulento: En minäkään jaksaisi, muttei noita viitsisi hukkaankaan heittää.