Sivun näyttöjä yhteensä

25.10.2014

Teekirja

Sain lastenlasten perheeltä jokin aika sitten teekirjan. Kirjan selkämyksessä luki Nordqvist 1979. Kun aloin katsoa kirjaa tarkemmin, se olikin laatikko, jossa oli monenlaista teetä. Olen näet teenjuoja, kuten tuon lapsen perhekin. Maukkaita sekoituksia siellä laatikossa olikin ja sen lisäksi selostukset kustakin teelaadusta. Ja tarinakin  Teekuppien linnunradasta. Teetä oli  palloina, kukkina, helminä ja irtonaistakin teetä löytyi. Kiva näitä on ollut kokeilla.
Tänään olen taas leiponut samanlaisen omenapiirakan kuin eilenkin. Pakastimeen talven varaksi tämä mennee. Ja omenoita on myös taas kuivumassa niin uunin päällä kuin kuivurissakin. Alkaa vähitellen tuntua siltä, että omenat tulevat jo korvistakin ulos. Toki syömme niitä sinälläänkin jatkuvasti monta kappaletta päivässä ja iloitsemme lisäaineettomista kotimaisista oman puutarhan luomuomenista.

Raamattua tälle päivälle Siiirakin kirjasta (2:15–18):
"Herraa pelkäävät eivät uhmaa hänen käskyjään, häntä rakastavat seuraavat hänen tietään. Herraa pelkäävät pyrkivät täyttämään hänen tahtonsa, häntä rakastavat saavat laista kaiken ravintonsa. Herraa pelkäävät pitävät sydämensä avoinna, he kumartavat nöyrästi häntä ja sanovat: ”Me haluamme jättäytyä Herran käsiin, emme ihmisten, sillä niin kuin on hänen valtansa suuri, niin on myös hänen armonsa.”

7 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihana lahja.
Minäkin teeihmisenä tykkäisin tuollaisesta.
Etenkin kylmänä talviaamuna on mahtavaa maistella erimerkkisiä juomia :)

pappilanmummo kirjoitti...

Anneli: Tuoksukin on jo kutsuva!

Jaana kirjoitti...

Minäkin olin ennen vain teenjuoja, mutta keväällä ryhdyin kahvittelemaan. Mausta en pidä vieläkään, mutta maidon kanssa voin juoda.

Sysäys kahvin juontiin oli uutiset sen terveellisyydestä. Monen vuoden vihreän teen juomisen jälkeen sairastuin lymfoomaan, joten tiedä häntä näistä terveellisyysjutuista... Nyt on kuitenkin kivaa osallistua työpaikan kahvihetkeen, eikä tarvitse ainoana teenjuojana aina keitellä itselleen :=)

Ninnu kirjoitti...

Niin ihana teekirja! Hieno ajatus.

Huopatossunen kirjoitti...

Teekirja on kiva idea :) Löytyy varmasti sellaisiakin makuja joita ei itse olisi tullut ostettua.

aimarii kirjoitti...

Kiva lahja.
Teetä on nykyään kaupoissa niin monenlaista, että tulee valinnan vaikeus. Tekisi aina vaan mieli uutta sorttia.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Tuo on tärkeä havainto: on ikävää olla yksin erilainen.
Kahvia join muutaman kerran keväällä vaelluksellani. Kahvin tuoksu on hyvä, mutta maku: ilman sokeria en pysty sitä juomaan.
Ninnu: KIva tuliainen tuo oli.
Huopatossunen: Kaikki maut siinä olivat sellaisia, joita aikaisemmin en ollut kokeillut.
Aimarii: Tosiaan: uusia makuja on maukasta kokeilla.