Sivun näyttöjä yhteensä

14.12.2014

Kauneimmat joululaulut

Tänään ovat kirkot olleet täynnä kaikkialla Suomessa ja maailmallakin suomalaiset ovat laulaneet näitä Kauneimpia joululauluja. Suomen suosituin musiikkitapahtuma on tämä Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien yhdessä järjestämä tapahtuma laulattanut suomalaisia jo yli 40 vuotta. Samalla laulamisen myötä on voinut muistaa kehitysmaiden ihmisiä, tänä vuonna erityisesti äitejä. Koulutettu äiti huolehtii lapsensakin kouluun, pienlainoja saanut äiti voi auttaa lapsilleen paremman tulevaisuuden...

Tänäänkin aloitimme kirkossa laululla Arkihuolesi kaikki heitä. Aivan ihanaa oli seurata, miten iso joukko pieniä lapsia uskaltautui tulemaan alttarin eteen laulamaan Joulupuu on rakennettu. Ja miten kanttorimme toivat meille tilaisuuden lähes lopuksi musiikkielämyksen,  Oi Jouluyö. Laulun sävellys on 1800-luvulta, ja sen on tehnyt monipuolinen ranskalaissäveltäja Adolphe Adam.
" Oi jouluyö, oi autuas sä hetki, kun ihmiseksi sai Herra taivahan. Synteimme tähden henkensä hän antoi ja kärsi ristinkuoleman. Jo toivon säde hohtavainen loistaa nyt yllä maan ja merten aavojen. Siis kansat kaikki, te kiittäkäätte Herraa! Oi jouluyö sä lohtu ihmisten oi jouluyö sä lohtu ihmisten.
Jo kirvonneet on syntiemme kahleet, on taivas auennut lapsille maan. Orjuus on poissa, veljesvaino päättyi, siks´ Luojan kiitosta laulamme vaan. Toi rauhan meille Herra taivahasta ja puolestamme astui kuoleman Siis kansat kaikki, te kiittäkäätte Herraa! Oi jouluyö, sä lohtu ihmisten, oi louluyö, sä lohtu ihmisten."

Oli taas ilo olla mukana yhdessä suvun kanssa ensin meillä joulukahveilla ja sitten laulamassa Kauneimpia. Kauneimmat joululaulut loppuivat Herran siunaukseen ja yhdessä laulettuun Maa on niin kaunis -virteen, jota kanttorit lauloivat vielä meidän kuulijoiden poistuessa kirkossa yhä uudelleen ja uudelleen.

1 kommentti:

tuulento kirjoitti...

Meidän kirkossa ei tänään laulettu, vasta ensi sunnuntaina, sinne sitten mennään.