Sivun näyttöjä yhteensä

13.12.2014

Lucian lumet

 Lucia toi valoa talven pimeyteen nimensä mukaisesti. (Latinaksi lux = valo)
Aamuyön aikana oli satanut lunta 10-15 senttiä ja satoi edelleen märkää räntälunta, kun lähdimme päivän kierrokselle. Isot tietkin, moottoritiekin oli surkeassa kunnossa kuin pikkukylän sivutie vielä kymmenen maissa. Näimme ainakin kolmessa kohtaa auton tieltä suistuneena, poliisiauto ja paloauto ja ambulanssi olivat jo auttamassa. Koskaan aikaisemmin emme ole liikkuneet pääväylällä niin huonossa kunnossa olevalla tiellä. Kunnossapitokalusto ei ollut kerinnyt vielä putsaamaan tietä. Puut olivat pääkaupunkia lähestyttäessä tykkylumesta  latvat taipuneina ja muutamia tien vieressä katkenneina, lähinnä mäntyjä. Ja sitten rannikolla: ei lainkaan lunta.
Kun illalla palasimme, tiet olivat puhtaat ja lumettomat.
Piparitalo juhlapöydässä.
Tapasimme tänään neljä lastenlasta. Ensin kävimme 12-vuotis syntymäpäivillä. Enää ei senikäinen halunnut pitää kaverisynttäreitä. Niinpä synttärivieraina olikin isovanhempia ja tietysti pikkuvelikin ja vanhemmat.
Synttärisankarin kilpikonnakin sai juhlaruokaansa.

Matkaa jatkoimme ystävien luo aterialle ja nauttimaan yhdessäolosta.
 Ja sitten olikin lapsenhoitoilta. Tosin pienin lähti vanhempiensa kanssa ja niin isomman kanssa kerkisin käydä lenkilläkin papan ottaessa päivätorkut.
Leivoimme isomman kanssa yhdessä joulutorttuja.  Tyttö taiteili taitavasti tortut pellille.

Ei kommentteja: