Sivun näyttöjä yhteensä

30.12.2014

Kissamuistoja

MakroTex-haasteen aiheena tällä viikolla on MUISTOT.
Sukulaisperheessä on kuollut tänä vuonna parikin kissaa ja suru on ollut iso. Minä olen allerginen kissoille. Tällaiset kissat sopivat paremmin minun elämääni kotosalla. 
Sain tämän kissan joskus reilusti yli viisikymmentä vuotta sitten. Kissa oli lapsuudenkodissani huoneeni hyllyllä pitkään. Nyt se on työhuoneen kirjahyllyssä muistuttamassa kaukaisista ja samalla nyt tuomassa minulle ajatuksia lapsuuden ja nuoruuden muistojen kirjoittamiseen.
 "Kissa istuu ikkunalla, kutoo pientä sukkaa. Älä itke kissa rukka, itkus menee hukkaan." Tämä lautanen on ollut lapsillani aikoinaan ja nyt lastenlasten käytössä. Näin se kertoo lasteni ajasta myös nykyisille pienille joka kerran heidän käydessään mummolassa/pappalassa. Viimeksi siis jouluna.

10 kommenttia:

Paivi Hakala kirjoitti...

Ihana tuo lautanen runoineen?

päikkä kirjoitti...

Kissat ovat ihania. Meilläkin kuoli viimevuonna pieni kissa. Suru oli suunnaton. Jäljellä on onneksi kauniit muistot. Emmekä olisi koskaan tutustuneet Lunaan, jos Tiitu ei olisi lähtenyt vihreille hiiriapajille!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva musta kisu!

Taina K kirjoitti...

Tuollaiset esineet, kuin kissasi, ovat tärkeitä linkkejä menneisyyteen.:) Minä jouduin antamaan aikoinaan omat kissani pois, kun mieheni on allerginen. Ei ole tarvinnut katua valintaani, ja kissatkin saivat uudet, hyvät kodit.;D

Ilosofiaa kirjoitti...

Minä olen myös kissoille allerginen. Se on harmi, kauniita eläimiä.

Emonen | Tipulassa kirjoitti...

Kaunis, paljon vuosia nähnyt kissa!

tuulento kirjoitti...

Mieleni kiinnittyi lapsuus- ja nuoruusmuistojen kirjoittamiseen. Oletko ajatellut tai jo aloittanut sellaisen? Minä mietin sitä, että säilytänkö päiväkirjat vai poltanko. Niitä on paljon ja nuoruudessa se oli tuiki tärkeä purkautumistie. Kirjoitin koko ajan. Olen ne nyt lukenut läpi ja mietin, ovatko ne muistot niin yksityisiä, vain minun, että ne saavat hävitä minun mukanani vai voisiko jotain säilyttää.

arleena kirjoitti...

Muistojen kuvasarjaa. Kiva vastaus haasteeseen

Kristiina kirjoitti...

On mukavaa huomata, että pidät kissaa jossakin muodossa, vaikka oletkin allerginen sille karvaiselle versiolle.

T. Täysin arkista

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta kissasta näkyy, että sitä on hellitty ja halattu!!