Sivun näyttöjä yhteensä

31.7.2014

Cocktailtäytekakku (munaton ja laktoositon)

Viikolla oli nimipäivänviettoa. Meillä juhlitaan nykyään kaikkia nimi- ja syntymäpäiviä monikerroksellisen täytekakun kera, koska mies tykkää täytekakuista. 

Tällä kerralla olimme mökillä nimipäivänä ja niin piti löytää sopiva ohje niistä aineista, mitä mökillä oli. Niinpä tein helpon kakkupohjan: 4 desiä vehnäjauhoja, 3 desiä sokeria, 3 teelusikallista vaniljasokeria sekä saman verran leivinjauhetta. Sekoittelin nämä kuivat aineet ja lisäsin puoli desiä öljyä ja kaksi desiä vahvaa kahvia. Pikaisesti sekoitin nuo ja valutin seoksen pellille (koska mökillä ei ollut kakkuvuoaksi sopivaa astiaa) leivinpaperin päälle ja muodostin neliöksi. Paistoin noin 200 asteessa kypsäksi. Jäähdytin ja leikkasin neljään osaan. Laitoin isolle lautaselle yhden palan, päälle reilusti tyrniomenahilloa, seuraava levy ja hilloa jne. päällimmäisen kostutin mehulla. Laitoin rakennelman yöksi jääkaappiin mehustumaan. 

Aamulla vatkasin 2 desiä vispikermaa ja pari teelusikallista vaniljasokeria sauvasekoittimella. Puutarhasta hain mustia, punaisia, valkoisia ja vaaleanpunaisia viinimarjoja kakun koristeiksi. Kakku sai nimensä marjoista, joita oli monenlaisia ja lisäksi myös väleissä tyrniomenaa...
Mökillä oli katiskaan eksynyt kaksi suutaria. Emme olleet aikaisemmin edes tienneet, että järvessämme on sellaisia kaloja. Suutari on särkikala. Se on tummahko, pronssin värinen ja isoeväinen kala, jonka suomut ovat pienet, nahka paksu ja limainen. Koska tänä kesänä järven vesi on ollut lämmintä, niin ehkä sen vuoksi nuo yksilöt eksyivät katiskaankin, sillä suutarit kerääntyvät kesällä parvina tuulensuojaisille, matalille kutupaikoille, joilla on runsaasti uposlehtisiä vesikasveja. Kutu käynnistyy veden lämpötilan ylitettyä 20 ºC ja on kiivainta 22-24 ºC lämmössä. Suutari liikkuu mieluiten hämärässä, päivät se tavallisesti piileskelee vesikasvien seassa. 
Suutarin liha on valkoista, kiinteää ja maukasta. Ruodot lähtivät hyvin pois selkärangan mukana. Meillä nuo suutarit paistettiin fileinä.

Kuivaa on ollut ja kun en vielä voi hyvin kantaa mäkeä ylös vettä järvestä, niin laitoimme vihdoin vesipumpun toimimaan ja kastelimme reilusti mökin puutarhan. Samalla täytimme tynnyritkin, jotta on helpohko kantaa läheltä vettä  kasteltaville kurkuille, tomaateille ja kurpitsoille ja muutamille kukillekin.

Täällä mökillä eivät ole ukonilmat olleet pahemmin kiusana eivätkä ole paljon vettäkään tarjoilleet tähän mennessä.
Vaikka on ollut kuivaa, löysi mies vielä kantarellejakin lähes ämpärillisen. Tänään jopa minäkin havaitsin muutaman kuivahkon kantarellin, kun lähdin lähimetsään etsimään niitä keppien kera.

Vatut ovat tänä vuonna olleet huonoja. Ne alkavat mädäntyä jo ennen kypsymistä sekä ne vähäisetkin ovat ylen madonsyömiä kotipuutarhassakin. Kotona oli satanut, minkä aiheuttama kosteus  sai myös kotilot innostumaan vatuista. Olen kuitenkin poiminut niitä ja laitan mehustuksessa punaisten viinimarjojen sekaan makua antamaan.
Työviikko on ollut: kastekeskustelua, siunauskeskustelua, syntymäpäiviä, ehtoollisenviettoa - monenlaisia kohtaamisia ja valmisteluita viikonloppua varten.

Kerkisimme kuitenkin eilen töiden jälkeen ajella lapsenlapsen syntymäpäivän viettoon. Oli ilo! Jotenkin tuntuu, että vuodet vierivät liian nopeasti... Nuo lapsenlapset eivät ole kohta enää lapsia, vaan nuoria...

30.7.2014

20/20

KYH2014-haaasteeseen valmistui kahdeskymmenes sukkapari tänään eli KYH17. Nyt ovat kaikki kaksikymmentä sukkaparia valmiiksi neulottuja.  
Automatkalla oli hyvä neuloa pelkääjän paikalla. Keltaisesta Nallesta neuloin valepalmikko-kuviolla aikuisen naisen jalkaan sopivat sukat: 60 silmukkaa 15 silmukkaa puikollaan. 10 kuviokerrosta tein ennen kantapään neulomista ja sitten vielä 13 kuviokerrosta ja kärjen päättelyt. Sukat painavat  83 grammaa.


1. Olga-sukat tummansinisestä Nallesta. Aloitettu 1.6 Valmiit 15.7.   
 2. Olga-sukat vaaleanpunaisesta ja harmaasta Nallesta raitaisena. Aloitettu 2.6. Valmiit 6.7.
3. Perussukka noin 30 numeroiseen jalkaan tummanvihreästä Nallesta. Aloitettu 3.6. Valmiit 10.7.
4. Keltaisesta Seitsemän veljes -langasta Kerttu-mallin sukat. Aloitettu 4.6.   Valmiit 21.6.
5. Junasukat vaaleanpunaisesta pikkusisko-langasta. Aloitettu 5.6. Valmiit 6.6.
 6. Junasukat vihreästä pikkusisko-langasta. Aloitettu 6.6. Valmiit 7.6.
 7. Vaaleanpunaisesta Nallesta Talvikki-mallilla aikuisen naisen sukat. Aloitettu 7.6. Valmiit 13.7.
 8. Punaisesta Taika-Nallesta 30 numeron jalkaan sukat. Aloitettu 8.6. Valmiit 5.7.
 9. Lilasta ja tummanlilasta Seiskaveikasta raitasukat 30 numeron jalkaan. Aloitettu 9.6. Valmiit 10.6.
10. Sinisestä ja punaisesta Seiskaveikasta raitasukat 34 numeron jalkaan. Aloitettu 10.6.  Valmiit 30.6.
11. Kakkosen puikoilla punakeltakirjavasta Tico-ticosta junasukat. Aloitettu 11.6. Valmiit 16.6.
12. Jämälanka-Nallesta junasukat kolmosen puikoilla. Aloitettu 12.6. Valmiit 3.7.
13. Jämälanka Seiskaveikasta 3,5 numeron puikoilla 34 numeron sukat. Aloitettu 13.6. Valmiit 2.7.
14. Farkunsinisestä Seitsemän veljes -langasta 39 numeron Kerttu-sukat. Aloitettu 14.6. Valmiit 18.6.
15. Punaisesta Nostalgia-langasta 34 numeron sukat. Aloitettu 15.6. Valmiit 17.7.
16. Pinkistä Nallesta valepalmikkosukat. Aloitettu 16.6. Valmiit 21.7.
17. Keltaisesta Nallesta valepalmikkosukat. Aloitettu 17.6. Valmiit 30.7.
18. Sinisestä Kotikulta sukkalangasta valepalmikkosukat. Aloitettu 18.6. Valmiit 23.6.
19. Mustasta Nostalgia-langasta sukat. Aloitettu 19.6. Valmiit 29.6.
20. Punaisesta Woolista junasukat. Aloitettu 20.6. Valmiit 28.6.

29.7.2014

saunatoti


 Pieni Lintu - MakroTex challenge


MakroTex-haasteen aiheena  on JUOMA.


Meidän perheen saunatoti sisältää viinimarjamehua, hunajaa ja kuumaa vettä.

27.7.2014

Kirsikoita ja viisikielistä

 Olen saanut olla mökillä ja käydä töissä mökiltä käsin. Kun on ollut kuumaa, kolmenkymmenen asteen tienoilla, on ollut mukavaa päästä pulahtamaan järveen viilentymään usean kerran päivässä.
Hapankirsikat ovat perinteisiä kirsikoita Suomessa.
Varjomorelli on riippuvaoksainen ja itsepölytteinen. Kotona kirsikat alkavat kypsyä. Sen vähän, miutä kirsikkapuissa tänä vuonna on kirsikoita, linnutkin ovat huomanneet. On kilpailu, ken saa nuo punaiset syötävät...
Ruusupensaikkoa on mies yrittänyt hävittää pitkään. Minusta nuo ruusut ovat kauniita. Joka kevät pensaikko laitetaan  matalaksi, mutta tähän aikaan vuodesta se kukkii tiheänä. Toki pienemmällä alalla kuin aikaisemmin.
Kesän sunnuntait ovat usein konfirmaatiopäiviä. Niin tänäänkin.  Oli ilo seurata nuoria. Tällä kerralla he lauloivat raikkaasti leirilaulunsa ja muutenkin olivat mukana jumalanpalveluksessa - hyvä tuntu välittyi koko kirkkokansalle! Ja heillä oli ollut hyvä leiri!

Olin  kesäillan lauluhetkessä. Olimme kirkon vieressä pihalla laulamassa Viisikielisestä, viidennen herätysliikkeen uudesta laulukirjasta lauluja. Ihmiset ensin sanoivat, että eihän tässä kirjassa ole yhtään tuttua laulua. Kun kirjaa selailimme ja illaan mittaa laulelimme, niin paljon, paljon tuttuja lauluja löytyi ja uuttakin ja myös reipasta, jota joku kaipaili. Kaikissa kirjan lauluissa on myös sointumerkit ja nuotit.

"Jumala, taivaallinen Isämme, sinulta saamme kaiken hyvän.
Anna sen vaikuttaa tahtoomme ja tekoihimme.
Opeta meitä ajattelemaan vähemmän sitä,
miten muut kohtelevat meitä, ja enemmän sitä, miten itse toimimme.
Auta meitä unohtamaan loukkaukset ja opeta sovittelemaan.
Muistuta siitä, että kuulumme yhteen kaikkien ihmisten kanssa,
koska olemme kaikki sinun luomiasi.Aamen"

26.7.2014

Linnunmaitoa

 Sanotaan, että ilma on kuin linnunmaitoa. En tiedä, millaista on linnunmaito, mutta tässä maitotölkissä kai sitä sitten on ; ) Ei ainakaan vaikuta lehmänmaidolta kuvan perusteella. Kun tuo ei ollut laktoositonta, en sitä siis maistanut...

Tämä viikko on ollut todella lämmin ja aurinkoinen. Tänään lauantaina lämpömittari näytti 32 astetta ja järven vesikin oli 25-asteista. Työpäivien jälkeen onkin taas mukava istuskella mökin verannalla ja katsella järvelle ja välillä käväistä pulahtamassa veteen. Illan näet olen ollut mökillä ja kuuntelin radiosta Kuhmon kamarimusiikkijuhlien konserttia aiheena Mestarien keittiöitä. Yksikin oli Jaakko Kortekankaan laulama Verratonta suomalaista vieraanvaraa - piirakkaohje! Samalla neuloin sukkaa ja yritin saada latautumaan kuvia tietokoneelle, joka temppuilee henkitoreissaan.
 Kotipihalla kukkivat pelargoniat.
 Nyt lauantaiaamuna ennen töihinlähtöä olin kylämarkkinoilla katselemassa, mitä siellä tarjotaan. Monenlaista löytyikin poniajelusta arpoihin, leivonnaisiin, tietysti hunajaan ja marjoihinkin rättipuolen lisäksi.
Paikallisten soittajien musiikkiakin oli...
 Mökin pihalla kukkivat kanervat parhaillaan.
 Suopayrtti
 Kuunliljoja

Kasvimaalle oli kylväytynyt unikkoja. Minusta ne ovat kauniita, mies ei niistä erikoisemmin välitä, mutta oli sentään antanut tuonkin kukan kasvaa. Kukkivaa löytyy mökin pihasta paraikaa paljon enemmänkin, niin kylvettyjä kuin luonnonkasveja.

Ilma on tosiaan kuin linnunmaitoa, leppeää ja eivät edes ötökät häiritse tässä verannalla. Aurinko alkaa painua metsän taakse ja on aika lähteä taas uimaan ennen nukkumaanmenoa ja siten edes hieman viilentää oloa yötä varten. Tosin nukun vain lakanan kera - ja sekin taitaa lentää toisinaan pois päältä nukkuessa.

24.7.2014

Kuningatar-hunaja

Nyt on se aika vuodesta, jolloin hunajaa kootaan mehiläispesistä ja se lingotaan sekä pakataan. Meillä hunaja pakataan Kuningatar-hunajan tölkkeihin. 

Suomessa Hyvää Suomesta -elintarvikeprojekti ja Suomen Mehiläishoitajien liitto ovat laatineet EU:n hunajadirektiiviä tiukemmat, Hyvää Suomesta -merkin käyttöön oikeuttavat laatuvaatimukset. Tuotenimenä on Kuningatar-hunaja. Suomen mehiläishoitajien liiton kautta Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden saa 100-prosenttiselle, suomalaiselle hunajalle. Hyvää Suomesta -merkki hunajapurkissa on sataprosenttisesti suomalaisen hunajan merkki. Samalla se on korkean laadun tae. Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus edellyttää paitsi tavanomaista selvästi parempaa laatua, myös jatkuvaa laadun valvontaa. Laatumerkin käyttäjistä pidetään kortistoa, jonka avulla todennetaan merkillä varustettujen tölkkien osto-oikeus.   
Kuningatar-hunajan purkki  on Suomen Mehiläishoitajain Liitto r.y:n virallinen purkki, jota  saa käyttää ja ostaa vain SML:n eli Suomen mehiläishoitajien liiton jäsenet.

23.7.2014

KyJy2014: ensimmäinen aloitus

KyJy = Kesäyöstä jouluyöhön, jossa on tarkoitus aloittaa 20 työtä välillä 20.6. - 30.9. ja saattaa ne valmiiksi 24.12. mennessä. Tänä vuonna säännöt ovatkin sellaiset, että aloituksia saa tehdä pidempään kuin aiempina vuosina! Nyt olen saanut miltei valmiiksi – viimeinen tulossa KYH2014-haasteeseen -   KYHäykset, niin voinkin nyt alkaa koota KyJy-aloituksia.

KyJy2014 aloitukset:
1. Junasukat merinovillasta Aloitettu 22.7.
Nämä merinovillaiset junasukat oli mukava neuloa 2,75 puikoilla. Sukat painavat 30 grammaa. Tähän aloitukseen tulee vielä lisää, jotta 50 grammaa täyttyy.

Kuumailmapallo

Olen ollut mökillä kerrankin monta päivää yhtämittaa. On ollut nautittavaa päästä uimaan vähän väliä lämpimään järviveteen. Saunominenkin on ollut nautittavaa, vaikka kuumaa on ollut muutenkin. Jo saunan lämmittäminen on ollut mukavaa puuhaa. Olen jopa jotenkin saanut kannettua vedetkin saunaan.

Samoin olen kastellut kurpitsat ja kurkut ja tomaatit siirtämällä kahta vesiämpäriä yhtäaikaa askeleen kerrallaan maassa, koska liikun vielä kyynärkeppien kanssa. Hidasta, mutta mihinkäs minulla täällä kiire...paitsi mustikanpoimintaan. Mustikat poimin kontaten ja olen poiminut vain mökin pihassa.

Eilisiltana kuului omituista suhinaa. Mies huomasi, että kuumailmapallo oli jäänyt kiinni vastarannan yhteen mäntyyn, mutta pääsi sitten irti siitä ja liikkui järven yllä ja hävisi vihdoin näkyvistä puiden taakse.

Päivittäin on tullut lehtikin postilaatikkoon, joka on parin kilometrin päässä. Normaalisti olisin kävellyt hakemassa sen, mutta nyt olen autoillut laatikolle silloin, kun olen ollut täällä yksin. Kun mies on ollut mökillä, hän on kerinnyt hakea sen aamuisin, ennen kuin olen edes herännyt. Tänäänkin hän oli ollut jo kantarelleja poimimassa ja samalla mustikassa hyvin  aikaisin, jolloin ei ollut vielä liian kuuma. Kolmisenkymmentä astetta näytti mittari kuumimmiltaan ja  nyt illalla töistä tullessa on vielä 24 astetta. Onneksi pääsee uimaan ennen nukkumaanmenoa!

Tämän päivän sana: "Opetelkaa tekemään hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta, puolustakaa sorrettua, hankkikaa orvolle oikeus, ajakaa lesken asiaa." (Jesaja 1:17)

22.7.2014

Puinen auto

Pieni Lintu - MakroTex challenge

Makrotexin teemana tällä kertaa PUINEN.




Olin bussimatkalla yhdeksisen vuotta sitten Suomesta Romaniaan. Matkalla yövyimme yhden yön Puolassa Bielsko-Bielan seurakunnan tiloissa. Siellä oli myytävänä seurakunnan työn hyväksi puisia tarvekaluja ja leluja. Ostin mm. tällaisen autojenkuljetusauton lastenlasten käyttöön. Ja käyttöä tällä on ollutkin. Viime viikonloppunakin lapsenlapset taas tämän halusivat leikkeihinsä.


21.7.2014

Yhtä vailla

Toiseksi viimeiset sukat Kesäyön hullutus eli KYH-haasteeseen. Sukat ovat aloitus numero 16. Neuloin Nallesta valepalmikkosukat lapsenlapsen  noin 32-numeroiseen jalkaan. Silmukoita on 45. Sukat painavat 48 grammaa.
 Jaoin silmukat puikoille 10,10, 10 ja 15. Neuloin ensin viisi kerrosta kolme oikein, kaksi nurin.
Valepalmikkokuviota on mukava neuloa. Siinä toistetaan neljää kerrosta. Ensimmäinen kerros: Nosta yksi, neulo kaksi oikeaa ,vedä nostettu oikeiden yli,  kaksi nurjaa ja toista tätä. Toinen kerros: Yksi oikein, langankierto, yksi oikein, kaksi nurin. Kolmas ja neljäs kerros kolme oikein,  kaksi nurin.
Näihin sukkiin neuloin yhdeksän reikäkerrosta varteen ja yksitoista terään.

20.7.2014

Kesälomaa lomattomalla

Olin tänään  Apostolien päivän jumalanpalveluksessa mökkipaikkakunnalla..

Mitä Jeesus sinulle merkitsee? Tätä Jeesus kysyi opetuslapsiltaan, kahdeltatoista apostolilta. Tämän päivän evankeliumissa kerrotaan, mitä Pietari vastasi Jeesukselle: ”Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika.” Samaan tapaan alkukirkossakin sanottiin uskontunnustus: Jeesus Kristus on Herra.  Vähitellen sitä sitten laajennettiin ja tarkennettiin.  Kirkko perustuu apostoliselle perustukselle, joka on Jeesus Kristus. Uskomme keskeinen sisältö on kiteytetty apostoliseen ja myös Nikean ja Atanasioksen uskontunnustukseen. Ne ovat meille niitä maamerkkejä, joiden avulla suunnistamme.
Jeesus kysyy tätä myös minulta ja sinulta. Mitä Hän merkitsee?


Jumalanpalvelus oli musiikillinen. Kaikki tekstit ja rukouksetkin laulettiin, vain saarna oli puhuttua.
 
Iltapäivällä poimin mustikoita kontaten mökin pihasta ja näin tällaisen kuoriaisen, lieneekö kultakuoriainen?
Monen monta kertaa kävin uimassa, kun veden lämpö lähenteli jo 24 astetta. Aurinko paistoi ja ulkosalla oli mukava olla. no, hieman paarmat olivat innostuneet lähentemään...Illalla lämmitin saunan ja loikoilin pitkään lauteilla, välillä pulahtaen järveen. Kesäloma!

19.7.2014

KYH22014: pari sukkaparia taas

KYH2014 numero 15  Seitsemän veljeksen Nostalgia-langasta 17.7. valmistui 34 numeroiseen jalkaan resorisukat 3,5 numeron puikoilla. Sukat painavat  74 grammaa.
KYH2014 numero 1 sinisestä Nallesta valmistui 15.7. Olga-mallin sukat. Ne painavat  75 grammaa.

 KYH2014 tilanne tänään:
1. Olga-sukat tummansinisestä Nallesta. Aloitettu 1.6 Valmiit 15.7.   
 2. Olga-sukat vaaleanpunaisesta ja harmaasta Nallesta raitaisena. Aloitettu 2.6. Valmiit 6.7.
3. Perussukka noin 30 numeroiseen jalkaan tummanvihreästä Nallesta. Aloitettu 3.6. Valmiit 10.7.
4. Keltaisesta Seitsemän veljes -langasta Kerttu-mallin sukat. Aloitettu 4.6.   Valmiit 21.6.
5. Junasukat vaaleanpunaisesta pikkusisko-langasta. Aloitettu 5.6. Valmiit 6.6.
 6. Junasukat vihreästä pikkusisko-langasta. Aloitettu 6.6. Valmiit 7.6.

 7. Vaaleanpunaisesta Nallesta Talvikki-mallilla aikuisen naisen sukat. Aloitettu 7.6. Valmiit 13.7.
 8. Punaisesta Taika-Nallesta 30 numeron jalkaan sukat. Aloitettu 8.6. Valmiit 5.7.
 9. Lilasta ja tummanlilasta Seiskaveikasta raitasukat 30 numeron jalkaan. Aloitettu 9.6. Valmiit 10.6.
10. Sinisestä ja punaisesta Seiskaveikasta raitasukat 34 numeron jalkaan. Aloitettu 10.6.  Valmiit 30.6.
11. Kakkosen puikoilla punakeltakirjavasta Tico-ticosta junasukat. Aloitettu 11.6. Valmiit 16.6.

12. Jämälanka-Nallesta junasukat kolmosen puikoilla. Aloitettu 12.6. Valmiit 3.7.
13. Jämälanka Seiskaveikasta 3,5 numeron puikoilla 34 numeron sukat. Aloitettu 13.6. Valmiit 2.7.

14. Farkunsinisestä Seitsemän veljes -langasta 39 numeron Kerttu-sukat. Aloitettu 14.6. Valmiit 18.6.
15. Punaisesta Nostalgia-langasta 34 numeron sukat. Aloitettu 15.6. Valmiit 17.7.
16. Pinkistä Nallesta sukat. Aloitettu 16.6.
17. Keltaisesta Nallesta sukat. Aloitettu 17.6.
18. Sinisestä Kotikulta sukkalangasta valepalmikkosukat. Aloitettu 18.6. Valmiit 23.6.
19. Mustasta Nostalgia-langasta sukat. Aloitettu 19.6. Valmiit 29.6.
20. Punaisesta Woolista junasukat. Aloitettu 20.6. Valmiit 28.6.

Sadonkorjuutakin

Viikko oli osin työviikkokin. Vihki- ja siunauskeskusteluja eri puolilla. Mukava vaihteeksi kohdata vihkiparejakin ja suunnitella heidän kanssaan häitä.
Kantarelleja on löytynyt jo hyvin. Alkukesästä sateli vettä sopivasti rihmastoille ja nyt on ollut lämmintä.
Mies poimii tänä vuonna metsämarjat ja minä olen sitten saanut ne putsata - minun kun on hankala mennä keppien kanssa metsään.  Viime vuonnahan mies putsasi kaikki molempien poimimat.
 Lehmukset kukkivat ja niistä mehiläiset hakevat mielellään mettä. Lehmushunaja on mielestäni maukasta. Lehmushunaja on lajikukkahunaja, joka on lehmuksesta saatavaa hunajaa. Juoksevana se on vaalean meripihkan väristä. 

Kävimme tutkailemassa perjantaimarkkinoita. Eri puolilla on pieniä ilta- tai päivätoreja, joissa voi ostaa monenlaisia luonnontuotteita tai kirpputoritavaraa. Sainkin edullisesti pari poimuria ja kaupan päälle vielä lasten poimurinkin.
Viiniköynnöksetkin on leikattu liioista oksista. Oksia on myös lyhennetty, jotta tertut saavat valoa enemmän ja niin eivät liian pitkät oksat vie voimaa rypäleiltä. Kukkaterttuja kantavat sivuversot typistetään niin, että kukkatertun yläpuolelle jää vain pari lehteä.  Viiniköynnöksen leikkaamisella ohjataan köynnöksen kasvua ja parannetaan sadon määrää sekä laatua.


Ilmeisesti tämä on vuohenkello. Vuohenkello on sukunsa harvoja hyötykasveja: sen mukulamaisen turpea juurakko on syötävä ja muistuttaa maultaan palsternakkaa. 


"Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko
sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi,
hän viitoittaa sinulle oikean tien." (Sananlaskut 3:5-6)


PS. Kannettava tietokone jäi kotiinlähtiessä mökille viikolla, joten päivitykset venyivät.

18.7.2014

Vaelluksen jälkiä

Tällä viikolla pääsi vasen jalkani vihdoin magneettikuvaukseen. Olipa se meluisa kokemus. Kone surrasi ja kolisi ja paukkui...
Ei löytynyt jalkaterästä murtumia, mutta jalkapohjassa on nivelrikkomuutoksia ja ärtymystä. Turvotus ei ole vieläkään hävinnyt varpaista, päkiästä ja säärijännekin on tulehtunut. Ylirasitustila.

Kulku kyynärkepein siis jatkuu edelleen. Olipa tuo aikamoisen rankka vaellus jaloille toukokuussa, kun näin pitkään jatkuu toipuminen siitä.

Tulehduskipulääkettä ja Voltarengeeliä ja ehkä lymfaterapiahoitoa sain apuneuvo-ohjeiksi ortopediltä.