Sivun näyttöjä yhteensä

31.1.2015

Bostonkakku työpäivän jälkeen

Mies kaipasi vaihteeksi pullaa. Hän ehdotti Bostonkakun leipomista. Ja mitäpä vaimo muuta kuin vääntämään taikinaa - tosin monitoimikoneella. Tälla kerralla ei Bostonkakun sisällä ollut omenahilloa, enkä viitsinyt lähteä sitä enää illalla hakemaan maakellarista. Niinpä laitoin täytteeksi kiinteää päärynähilloa ja kanelia ja rusinoita.

Bostonkakku ei liene saaanut nimeään Bostonista, vaan on supisuomalainen leivonnainen. Bostonkakkuhan valmistetaan käytännössä korvapuustien tavoin ja korvapuustit kuitenkin ovat puolestaan kotoisin Ruotsista. Bostonkakku tunnetaan amerikansuomalaisissa keittokirjoissa vasta amerikansuomalaisen kotitalousopettaja ja keittokirjailija Beatrice Ojakankaan myötä.
Kun pullataikinaa jäi, leivoin pellillisen pikkupullia, osan samasta rullasta kuin bostonkakussa leivosvuokiin ja osasta tein voisilmäpullia.
Samalla kun kerran uuni lämpisi, leivoin myös pellillisen sämpylöitä.
(Kuva JH)
Perjantai ja lauantai kuluivat hautajaisissa samalla paikkakunnalla. (Kymmenkunta vainajaa on kuukauden sisään tullut tuossa pienessä seurakunnassa.) Nämä molemmat tämän viikon siunaukset olivat myös tuhkauksia.
(kuva JH)
Toisessa muistotilaisuudessa oli mielenkiintoisesti koottu suvusta isolla joukolla valokuvia vainajan elämänhistoriaa ihan alkumetreiltä loppumetreille saakka.

"Kiitos, että rukoukset monet, monet kuulit sä.
Kiitos, että pyynnöt toiset eivät saaneet täyttyä.
Kiitos, kun mä hädässäni avun saan sun kauttasi.
Kiitos, että synneistäni vapahtavi Poikasi."
(virsi 341:2)

Ei kommentteja: