Sivun näyttöjä yhteensä

17.1.2015

Matkamessuilla kirkkokin mukana

Torstai on kerran kuussa lähetyspiiripäivä. Tällä kerralla oli yhtenä ohjelmanumerona monologi, jossa juutalainen vaimo parintuhannen vuoden takaa kertoi elämästään ja kohtaamisestaan kristittyjen ja kristinuskon kanssa. Ritva on valmistellut ja esittänytkin monenlaisia usein seurakunnassamme.

Ennen lähetyspiiriä kävimme jälleen hiihtämässä urheilukeskuksessa. Tosin huomasimme, että latukone oli ajellut lähellä kotiammekin. Harmi vain, että lapset kävelevät laduilla ja ovat ladun yhden mäen löytäneet pulkkamäekseenkin. 
Perjantain myrskyn ja vesisateen ja lauantain lauhan jälkeen ei taas ole ollutkaan hyvä hiihtää - ainakaan lähistöllä.

Perjantaina myrskyisenä päivänä lähdin hurvittelemaan junalla pääkaupunkiin. Junat myöhästelivät jonkin verran, mutta ei se haitannut meikäläsitä eläkeläistä, kun minnekään ei ollut kovin kiire. Tosin en pääkaupungin keskustaan asti edes kerinnyt, vaan olin vain matkamessuilla monen monta tuntia. Olin saanut ammattilaislipun, jolla pääsi sisälle ennen isompien joukkojen tuloa messuille. Aamupäivällä olikin väljempää tutustua monenlaiseen matkatarjontaan.
Evankelisluterilaisen kirkon ulkosuomalaistyö on mukana matkamessuilla. Kahvikupillisenkin ääressä oli mahdollisuus myös keskustella kirkon työntekijöiden kanssa.

Monenlaiset ulkomaiset ja kotimaiset matkailutarjoajat olivat esitelemässä toimintaansa ja tilojaan. 
Yhtenä esittelijänä löysin Lapiosalmen entisen osin Suomen Lähetysseuran leirikeskuksen vuodelta 1963, jolloin ensimmäinen leiri alkoi Lapiosalmessa. Posion partiolaiset, mukana mm. Jaakko "Jakke" Granlund ja Martti Kauppinen olivat aloittamassa toimintaa. Muutama vuosi myöhemmin Lapiosalmisäätiö perustettiin ja säätiön perustehtäväksi määriteltiin lähetyskasvatus. 
Nyt Lapiosalmi on Eräsaukko Oy:n omistama Lapiosalmen matkailukeskus.  Lapiosalmi sijaitsee Posiolla, Korouoman rotkokanjonin läpi kulkevan Erauspojan polun toisessa päätepisteessä. Lapiosalmella olin joskus vuosia, vuosikymmeniä sitten myös leiriä pitämässä. 

Messuilla oli mainoksena Kala-Eemelin "mökki":

Lapiosalmen luona pienessä metsämökissä asui 1950-luvun lopulta vuoteen 1966 Elias Mäkelä niminen mies. Lapiosalmen leiriläiset oppivat tuntemaan hänet ”Erakko-Eemelinä”. Itse hän käytti lempinimeä Kala-Eemeli. Punainen mökki valtionmaalla on säilytetty nähtävyytenä ja hiljentymispaikkana. Eemelistä löytyy kertomus Lapiosalmen nettisivuilta.

Raamatun sana tänään: "Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi." (Galatalasikirje. 3:28)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Paljon olet taas ehtinyt puuhata pienellä aikaa!

aimarii kirjoitti...

Ehkei lapset sitä täysin ymmärrä, miten vaaralliseksi latu pakastuessaan muuttuu, kun sinne on tullut kävelemisen jäljiltä pajon lumikokkareita ja kuoppia. Hiihtäjä voi saada melkoisen kuperkeikan vaudikkaassa mäessä, kun ajautuu semmoiseen.
Pitäisi olla selkeästi ladun vieressä pulkkapaikka.
Lapiosalmi on tuttu minulle myös. Muutaman kerran olen vaelluksen aloittanut sieltä.
Kun luen postauksiasi en voi olla ihailematta suunnatonta energiaasi.