Sivun näyttöjä yhteensä

3.1.2015

Pyrypäivän lämpimäisiä

Aamulla tein löysähkön sämpylätaikinan uunin päälle kohoamaan. Kohoamisen aikana paistoin mummon mustikkapiirakat. Yhdessä mustikkapiirakassa oli 100 grammaa laktoositonta margariinia ja desi sokeria, jotka hieroin vaahdoksi teräslusikalla, lisäsin 1,5 desiä kaurahiutaleita ja saman verran vehnäjauhoja. Jauhoihin sekoitin teelusikallisen leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria. Sekoitin kaikki ja lisäsin kananmunallisen vettä. Taikina lasiseen piirakkavuokaan lusikalla ja päälle  mustikoita, reilusti yli puoli litraa. Mustikoiden päälle sirottelin vielä hillosokeria. Paistoin piirakan noin 25 minuuttia 225 asteessa.
Piirakat lähtivät kuten sämpylätkin lastenlasten perheisiin.

Sämpylätaikinaan laitoin sämpyläjauhoja, seeminsiemeniä, vehnäjauhoja, suolaa, hunajaa, kuivattua minttua, kuivahiivaa ja öljyä, sekä vettä niin paljon, että tuli sopivan pehmeä taikina lusikalla sekoitellen. Puolikkaasta taikinasta tein pötkön ja leikkasin sen viipaleiksi, jotka nostin pellille. Toisen puolen taikinaa pyörittelin pyöreiksi sämpylöiksi.

Tuulinen tuiskuinen päivä. Sisällä on hyvä olla, kun uuni antaa lämpöään ja tuiskut pysyvät ulkona. Sähkökatkotkaan eivät ole vielä meitä vaivanneet.

Ei kommentteja: