Sivun näyttöjä yhteensä

13.1.2015

Tammikuuta

Pieni Lintu - MakroTex challenge 
Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on TAMMIKUU.
Tammikuu meidän perheessä on hiihtokuu.
Luminen maisema on kaunis. Vielä löytyy luonnosta linnuillekin syötävää, ruusunmarjojakin ja monien pihojen aronia-aidoissa roikkuu vielä mustia marjoja.
Lunta on tuiskunnut pari viime päivää ja pakkastakin on ollut reippaasti. Lumen puolesta alkavat olla jo hiihtokelit monin paikoin.
Pakkasten ja kovan tuulen vuoksi ei aivan joka päivä sentään voida lähteä hiihtämään. Onneksi on mahdollisuus välillä sisäliikuntaankin: jumppaan ja lentopallon peluuseen, mitä harrastamme kerran viikossa.
Urheilukeskuksessa on ollut hyvät latukoneella ajetut ladut jo useamman viikon.  Sinne on voinut ajella hiihtämään,  koska valmiit ladut eivät ulotukaan tänä vuonna kotitanhuville asti.
Pakkaspäivänä tekee mieli jotain lämmintä. Pannukakku tai letut maistuvat laktoosittomina ja munattominakin hyvin kermavaahdon ja hillon kera.
Ja ainahan voi neuloa sukkaa... Tässä meneillään purjehtijan parhaat -malli.

15 kommenttia:

Simone Weichenhain kirjoitti...

Love your shots!

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihanat tammikuun puuhat. :)

Emonen | Tipulassa kirjoitti...

Ihanaa tammikuuta ja talvipuuhia! :)

tuulento kirjoitti...

Hauskaa, että teilläkin on oikea talvi ja voi harrastaa mielilajejaan.

kosotäti kirjoitti...

Oikein siunattua alkavaa vuotta ja leppoisa hiihtokelejä.
meillekin vihdoin tuli lunta.

päikkä kirjoitti...

Koulussa juuri keskustelimmekin, että tekisi mieli lähteä hiihtämään, vaikka edellisestä kerrasta on kulunut kaikilla useampi vuosi tai vuosikymmen:) Sukan neulominen on aina mukavaa huvia ja pannukakkusi näyttää todella herkulliselta!

SusuPetal kirjoitti...

Käsityöt ja leivonnaiset sopivat tammikuuhuni, hiihtämisen jätän muille! Liukkaita latuja!

arleena kirjoitti...

Hyvin ajankohtaista, hiihto, lämpimät sukat, pannukakku ja punaiset ruusunmarjat huurteisena.

Kristiina kirjoitti...

Täytyy sanoa, että vilukissaan vetoaa eniten tuo pannukakkukuva.

T. Täysin arkista

RaijaAnnikki kirjoitti...

Vau-ihana pannukakku.Talven juttuja kuvissasi.Hienoa.

Taina K kirjoitti...

Kivan talvinen postaus! Jokohan itsekin kävisin suksilla viikonloppuna...:)

MariJ kirjoitti...

Minulle taas -22 asteen pakkanen tarkoittaa mukavaa pyöräilysäätä. Tänään taas ei huvittanut juurikaan ulkoilla, kun oli liian lämmintä, -13 astetta. ;) Kunnon pakkaset ovat poikaa! Minähän hiihdin 9-vuotiaana -30 asteen pakkasessa 30 kilometriä, johon sisältyi myös nousu tunturin laelle ja sieltä alas, eli varmaan jo silloin on tullut näihin parhaisiin ulkoilukeleihin totuteltua. :) Kutomiset ovat nyt talvella jääneet vähiin, säästän ne sitten kesään, jolloin en viitsi ulkoilla. ;) Lunta on kyllä täälläkin, alkaa kohta päästä jo omalta parvekkeelta (5. kerros) pulkalla alas aura-auton jättämää kinosta pitkin. :D

unelmikko /pilvikko kirjoitti...

Mukavia tammikuun asioita Hyvää Uutta Vuotta Sinulle !

kaari3 kirjoitti...

Eli, ajanvieteongelmat eivät ole listallasi ensimmäisinä :) Siinä urheilessa ja kutoessa taipuu talvenselkä nopeasti. Terkut sinnepäin!

Mustis kirjoitti...

Kivat kuvat ja hienot harrastukset. Kuvasin itsekin sukset, mutta kuva epäonnistui teknisesti, jonka vuoksi hylkäsin sen, latuja pitäisi nyt löytää.. Jokijäällä on ollut ihanat ladut, mutta joki on jäätynyt hitaasti, enkä tiedä onko siellä nyt mtn..