Sivun näyttöjä yhteensä

25.2.2015

Lapsen valepalmikkosukat ohjeineen

Neuloin Novitan  Pastellitaika Nallesta noin 30 numeron jalkaan valepalmikkosukat. Sukat painavat 50 grammaa (ja kerästä jäi vain 47 grammaa - en punninnut kerää ennen aloitusta, mutta useinkaan niissä ei ole sitä määrää, mitä mainitaan). Neuloin sukat 45 silmukalla: 10, 10, 10 ja 15 puikollaan.
Malli: kolme oikein, kaksi nurin ensin kaksi kerrosta. Sitten seuraava kerros: nosta silmukka, kaksi oikein ja nostettu silmukka vedä näiden yli, kaksi nurin. Neljäs kerros: yksi oikein, langankierto, yksi oikein, kaksi nurin. Seuraavat kaksi kerrosta taas kuten alussa: kolme oikein, kaksi nurin.  Toista  näitä neljää kerrosta niin pitkälti kuin varren pituuden haluat.
Kantapäätä aloitettaessa siirsin 2 nurjaa silmukkaa edelliselle puikolle tasatakseni silmukkamäärää kantapäään ja päällysosan kanssa sekä kuvioreunoiksi.
Neuloin varteen kymmenen kuviota ja kärkeen yksitoista ennen päättelyä.
Tein taas pataleivän. Tällä kerralla vähensin vieläkin suolan määrää: laitoin kulhoon 1 ja yhden neljäsosan teelusikallista suolaa, teelusikallisen kuivahiivaa, viisi desiä vehnäjauhoja, puolitoista desiä kauralesettä ja puolitoista desiä sämpyläjauhoseosta ja pari ruokalusikallista nokkosjauhetta. Lopuksi laitoin hieman yli neljä desiä lämmintä vettä ja sekoittelin kaikki lusikalla.Kun taikina oli muhinut kelmulla ja leivinliinalla peitettynä keittiön työpöydällä kulhossa parikymmentä tuntia, lisäsin siihen puolisen desiä sämpyläjauhoja, jotka pyörittelin lusikalla taikinaan kulhossa. Samaan aikaan laitoin uunin lämpiämään 225 asteeseen ja uuniin padan kansineen. Paistoin leipää kannen alla puoli tuntia ja vartin vielä ilman kantta. Maukasta jälleen!

Viisivuotias pohti mummojen ja pappojen nimityksiä, koska kaikki isovanhemmat kulkivat samoilla nimillä. Hän selitti että meillä on Kone-pappa ja Urheilu-pappa ja Rakkaus-mummo (tämä mummo halaa paljon) ja Piirakka-sukka-mummo...

Sama viisivuotias oli ahkerasti laskenut pitkää mäkeä ja taas kerran vetänyt pulkan melkein mäen päälle. Hän kävi siihen makailemaan  ja sanoi: "Energiat on ihan loppu."

Raamatun sana tänään:"Koska Jeesus on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan niitä, joita koetellaan." (Heprealaiskirje 2:18)

4 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Onpa Sibelius päässyt hiihtomitaliin. Aika karhea toteutus ja pilke silmäkulmissa.

Marjut kirjoitti...

Valepalmikko on kautta vuosien pysynyt yhtenä suosikkina.

aimarii kirjoitti...

Taitavat olla hiihtomitasi Finlandiasta. Onnittelen niistä.
Pataleipää en ole kokeillut, ehkä pitäisi. Nokkosiakin on hitunne jäljellä.

Jaana kirjoitti...

Hauskoja juttuja, osuvia, kuulee lasten suusta!