Sivun näyttöjä yhteensä

22.2.2015

Lentopallossa pieniä katsojia

Paastonajan kirkollinen väri on violetti. Tämän pyhäpäivän eli ensimmäisen paastonajan sunnuntain keskeinen aihe jumalanpalveluksessa on kertomus Jeesuksen kiusaamisesta autiomaassa. Häntä houkuteltiin pettämään kutsumuksensa, mutta hän voitti kiusaukset. Kiusaaja ei jätä rauhaan ketään nykypäivänkään ihmistä, mutta apumme on Kristus, kiusausten voittaja.
 "Murra pahuuteni valta, Herra, suojaa saatanalta.
Sinussa on voimani. Asu, Jeesus, luonani."
(Virsi 305:4)

Olin tänään toimittamassa jumalanpalveluksen. Ajelin kirkkoon räntäsateessa ja liukkailla uurteisilla teillä ja kirkosta kotiin ajellessa vuorossa olikin vesisade. Kyllä näillä sateilla hanget pian madaltuvat. Matkan varrella katselin järveä ja vesi lillui jo siellä jään pinnalla. Eipä taida enää kauan olla  pilkkimiskelejäkään ellei tule takatalvi. Täällä etelässä taitavat myös vähitellen tämän talven hiihdot olla jo hiihdetty. 

Tänään oli aikamoisen huono luistelukeli Finlandia-hiihdossakin. Eipä meidän porukasta sinne enää kukaan lähtenyt uudelleen hiihtämään kuten joinakin vuosina joku veljeksistä. Vielä eilisen Finlandia-hiihdon jäljet tuntuvat hiihtäjissä. Minä olen vielä kunnossa (en ole saanut vielä tähän mennessä oksennusmahatautia) eikä hiihtokaan tehnyt pahaa minulle, kun hiihdin tarpeeksi hitaaasti. Sainkin kotikommentin: Se on kilpailu eikä laturetki. Laturetkenä minä sitä olen hiihdellyt - mielestäni turhaa tässä iässä on enää liikaa rehkiä elämän kustannuksella. Kun tänään illalla olimme lentopallopelissä, niin veljekset kertoilivat omia Finlandia-hiihdon tuntemuksiaan ja vaivojaan. Aika velikultia he ovat ja kovia kilpailemaan keskenäänkin! 

Lentopallopeliä seuraamaan oli tullut tänään myös jälkikasvua. Pari pientäkin viipelsi innokkaasti liikuntasalissa. Näin talvilomaviikoilla on nuorisoa ollut liikkeellä meidän mummojen ja pappojen luona.
Lentopallossa oli paljon vauhdikkaitakin tilanteita. (Kuva AW)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Meillä mentiin myös räntäsateessa messuun, peräti kahteen ja aina vain satoi. Kuoron kanssa urakoimme...

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Loma alkoi vauhdikkaasti teillä.