Sivun näyttöjä yhteensä

7.2.2015

Aikeissa pyhiinvaellus Assisiin

Olen lähdössä taas pyhiinvaellukselle. Onkin vähitellen aika ryhtyä kokoilemaan vaelluksella tarvittavia tavaroita, vaikka vaellus alkaa vasta huhtikuun loppupuolella. Parasta on alkaa kasata mukaan aikomiani tavaroita yhteen paikkaan jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Tärkeää on myös miettiä, mitä voisin jättää pois. Näet jokainen ylimääräinen varuste harmittaa jossakin vaiheessa matkaa ylimääräisenä painona.

Tärkeää on myös kävellä niillä kengillä, joilla aikoo vaelluksen suorittaa. Olen ostanut nyt talvella uudet kävelylenkkarit, joilla kuvittelen vaeltavani tuon reitin La Vernan luostarista Assisiin ryhmävaelluksena. En vain vielä ole niillä ulkona kävellyt. Kohta taitaa tulla kiirus saada kilometrejä lenkkareille tarpeeksi paljon ennen matkaa. (Mutta ensin Finlandia-hiihto.)

Eilen sain viestin matkatovereista ja matkavarustusvinkkejä. Onhan mukavaa tietää, keiden kanssa vaellusta on tekemässä. En olekaan aikaisemmin ollut ryhmäläisenä vaeltamassa. Olen vetänyt vaellusryhmiä, olen vaeltanut kaksin ja yksin, nyt on siis uudenlainen tilanne.
Pyhiinvaeltajan rukous: "Tule, Pyhä Henki, ja anna vaellukseni pitää minut tietoisena siitä,että kuljen läpi elämäni Kristuksen seuraajana; kantamukseni muistuttaa minua siitä, että Kristuksessa on kaikki, mitä tarvitsen iankaikkisen elämän matkalle; matkasauvani kertoa, kuinka voin tukeutua Kristukseen elämän ollessa raskasta ja levätä Kristuksen varassa; päähineeni olla minulle merkkinä Jumalan suojelusta ja huolenpidosta; ja Pyhä Henki, kirkasta minulle Kristuksen risti elämäni vaelluksen voimaksi."

6 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Kyllä olisi mukavaa tehdä tuollainen matka!

Jaana kirjoitti...

Voimia ja järkeä "varusteluun"! Ei varmaankaan ole helppo miettiä, mikä on tarpeellista, kun määrä on niin rajoitetun pieni.

Miten jalkasi voi? Ilmeisesti hyvin, kun suunnittelet jo uutta vaellusta.

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Tämä on retriittivaellus.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Tulossa vain lyhyt vaellus. Ehkä jotenkin nuo jalat sen kestävät. Hiihdon ovat selvinneet, mutta miten sitten repun painon kera kävelyn?

aimarii kirjoitti...

Ihan heittojuttu ei olekaan pakata vaelukselle reppua. Malttia ja näkökulmaa siihen hommaan.
Hieno reissu sinua odottaa. Olen joskus kovasti innoissani touhunnut itsekin Pyhiinvaellusretkeä, mutta jäi sikseen, kun toverini peruutti matkansa.
Nyt teen retkeni metsissä kesää talvea.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Lauletaanhan, että "Metsä kirkkoni olla saa..."