Sivun näyttöjä yhteensä

10.2.2015

Raitasukat kevättä kohti

Neuloin seiskaveikan jämälangoista raidalliset perussukat, aikuisen naisen noin 38 numeroiseen jalkaan sopivat, 48 silmukalla ja kolmen ja puolen puikoilla. Sukat painavat 100 grammaa. Vaaleanvihreä tummanvihreän kanssa kertoo jo kevän odotuksesta.
Aamulla aurinko lähetti säteitään. Päivä olikin lämmin ja latukin vähitellen nuoskainen.
Päivä sujui taas kuten monet sitä ennen: aamupäivällä hiihdimme.

Iltapäivällä kävin kunnankirjastossa selvittelemässä kirjastokorttini ongelmia. Sillä en ollut saanut netistä uusittua lainojani enkä muutenkaan päässyt kortin kanssa sopimukseen. Ainakin puoli tuntia kirjastovirkailija yritti saada korttiani toimimaan. Sitten hän otti kaikki tietoni ja jäi yrittämään kortin liittämistä tiedostoihin.

Minä lähdin Missiokauppaan viemään neuleita ja ostaja olikin jo odottelemassa Kerttu-sukkia. Missiokaupassa sain hoidettua monta muutakin asiaa kuntoon, joten sopiva autoilu tuo oli kauppareissuineen.

Illansuussa mies lähti jumppaan, josta laistin ja jäin kotiin leipomaan huomista varten. Tein porkkanasämpylöitä ja mustikkapiirakkaa. Mustikkapiirakassa on sata grammaa laktoositonta margariinia ja desi sokeria, jotka hieroin vaahdoksi, lisäsin kaksi teelusikallista vaniljasokeria, teelusikallisen leivinjauhetta, puolitoista desiä kaurahiutaleita ja puolitoista desiä vehnäöjauhoja, sekoittelin ja lisäsin noin puoli desiä vettä ja sekoitin vielä. Taikina vuokaan ja jäiset mustikat, yli puoli litraa, päälle. Vielä ripottelin mustikoille hieman hillosokeria. Paistoin piirakan 25 minuuttia 225 asteessa.
Olemme saaneet omenia elokuusta lähtien jatkuvasti omasta säilöstä ( Pirjalla aloitimme). Siis yli puolen vuoden ajan. Nyt viedään jo viimeisiä. Omenista Antonovka on säilynyt tähän asti kohtuullisen hyvänä.

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kivat sukat! Jos vain omenapuumme suostuisivat joskus tekemään omenoita, voisi myös talvisäilytystä kokeilla.

pappilanmummo kirjoitti...

Marjut: Ja jos on hyvä säilytystila, onnistuu.

Jaana kirjoitti...

Oi, mitä herkkuja olet taas loihtinut. Minä vain pullataikinan teosta haaveilen viikosta toiseen, mutta kun tuo työ on hidaste kaikessa hauskassa ja harrastukset viikonloppuna! ;=)

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Pullaa harvoin leivon. Silloin kun leivon, teen usein samalla ison annoksen.