Sivun näyttöjä yhteensä

19.2.2015

Raitista ilmaa ja Eijan-päiviä

Aamupäivällä  kaikki pienet olivat ulkona pitkään, myös jälleen ulkona nautitun välipalan kera. Monenlaista touhua löytyi mäenlaskun lisäksi. Pitkää mäkeä (= meille tulevaa lähitietä) oli mukava lasketella pulkalla ja kelkalla jonossa koko porukka. Ja sitten taas pihaan ja alas uudelleen. Energiaa kului myös lapsilla "ruoanlaitossa" ja lumen lapioinnissa.

Mummo leipoi lasten ulkona ollessa tietysti sitä "pakollista" mustikkapiirakkaa. Eilinen vatsatautinenkin on jo lähes kunnossa. Kun uuni lämpisi, niin samalla tuli myös pannukakkua ja eilen muhimaan laitettu pataleipä. Tällä kerralla laitoin pataleipään suolaa vain 1,5 teelusikallista. Sekin oli aivan riittävä määrä tuohon leipään.
Iltapäivällä oli lumipallojen pyöritystä ja lumiukon rakentamista.
Keskimmäisen kanssa lähdimme humputtelemaan ihan kaupunkiin asti. Ensin kävimme hakemassa  numerolaput Finlandia-hiihtoa varten.
 
Samalla tutkistelimme Lahti-hallia muutenkin ja sinne tulevia mainoksia.

Varsinainen kaupunkimatkamme kohdistui serkun nimipäiville. Siellä tapasimme kaikki elossa olevat isäni puolen serkut ja osan heistä perheineenkin. Olipa mukava nähdä joitakin pitkästä aikaa. Tällaiset nimipäivänvietot ovat kivoja. Lapsenlapsikin sanoi, että oli siellä mukavaa, vaikkei siellä ollut edes leluja.

2 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Varmaan kiva päivä teillä. Sukulaisia harvoin tapaa, mutta ne tuntuvat niin omilta!

pappilanmummo kirjoitti...

Sukua on todella mukava tavata ja päivittää kuulumisia.