Sivun näyttöjä yhteensä

13.2.2015

Rieskaleipää laktoosittomana

Kaurahiutalerieskoja innostuin leipomaan, kun Myllyn Parhaiden kauraryynirasiassa oli sellainen ohje. Laitoin kuusi desiä kaurahiutaleita, kaksi ja puoli desiä vehnäjauhoja, puolitoista teelusikallista suolaa ja teelusikallisen soodaa kulhoon, sekoittelin ja lisäsin puoli desiä rypsiöljyä ja kuusi desiä laktoositonta piimää, sekoittelin ja jätin turpoamaan tunniksi. Levitin seoksen leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottelin päälle kauraleseitä. Paistoin 250 asteessa parikymmentä minuuttia. Saimme ihan maukkaan lämpimän iltapalan juuston / voin / hillon kera. (Jäi niitä palasia vielä tällekin päivälle eilisestä)
Eilen kävin hiihtämässä tavallisen lenkkini, mutta tänään vain viitisen kilometriä. Eilen latu oli juuri ajettu latukoneella sinne lähtiessäni ja hiihto maistui, vaikka sukset eivät kovin hyvin luistaneetkaan. Hiihdon jälkeen mies hieroi olkapääni ja se teki todella hyvää. Tänään illansuussa hiihdin liukkailla, jäisillä laduilla. Ylämäet olivat tuskaa kiivetessä, mutta sitten alamäet tulin niin vauhdikkaasti ja pitkälle kuin en koskaan aikaisemmin samoilla paikoilla. Onneksi pysyin pystyssä.
Aamupäivällä kävin työpaikkani eläkeläisten kokoontumisessa ystävänpäivän merkeissä. Oli taas ilo tavata entisiä työtovereita ja jutella heidän kanssaan ja päivittää kuulumisia.
"Kalliimpi kultaakin on hyvä toveruus, aarrettakin parempi on hyvä ystävyys." Tuo luki lapussa, jonka sain siellä.
Aamu oli sumuinen ja puut huurteisina vielä illansuussa hiihtolenkiltä palatessa.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Todella kaunis tuo alimmainen kuva!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Kiitos. Ilma oli mukavan kostea ulkoilla.