Sivun näyttöjä yhteensä

27.2.2015

Vaellusharjoittelua

Vihdoin alkoivat kävelyharjoitukset. Olen siis lähdössä huhtikuun loppupuolella taas kerran vaeltamaan, tällä kerralla Italiassa. Olen vain hiihtänyt enkä lainkaan kävellyt aikoihin. Nyt aloitin kevyesti.

Sauvakävelin iltapäivällä lähikauppaan vanhoilla, siis viimekeväisillä, vaelluskengillä kokeillen, miltä ne tuntuvat jaloissa. Tosin en muita vaellusjalkineita voinutkaan jalkaan laittaa, koska kävelylenkkarit tuntuvat vielä kovin viileiltä ja vielä vanhemmat vaelluskengät, siis kymmenen vuoden takaa, ovat jo sen verran huonot, etteivät pidä vettä. Loskaa kävelyteillä kyllä oli! Askelmittariin tuli 6,5 kilometriä tuosta reissusta, jolla tosin poikkesin pienten perheessäkin vierailemaan. Puolet matkasta kannoin selkärepussa nelisen kiloa kauppaostoksia. Vähitellen pitäisi alkaa totutella myös painavan repun kantamiseen vaellusta varten.

Illalla leivoin yksiä lapsenlapsia varten paria lajia sämpylöitä ja tietysti sen mustikkapiirakan.
Toisiin sämpylöihin laitoin puolisen litraa vettä, kaksi kuivahiivaa, 2 desiä vehnäleseitä, kymmenkunta desiä vehnäjauhoja, teelusikallisen suolaa ja ruokalusikallisen hunajaa ja puolisen desiä rypsiöljyä. Nousseen taikina kaaviloin kahdeksi levyksi, joille levitin parinsadan gramman rasiallisen maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa ja kolmisen desiä keitettyä ja hienonnettua porkkanaa. Taikinalevyt rullasin ja leikkelin paloiksi. Nostatin ja paistoin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Annoksesta tuli pieniä pyörylöitä pari pellillistä.
Toiset sämpylät tein vain lusikalla sekoittamalla taikinan, jossa oli teelusikallinen suolaa, yksi pussi kuivahiivaa,  ruokalusikallinen hunajaa, loraus valkosipuliöljyä,  kolmisen desiä porkkanasosetta, kourallinen auringonkukansiemeniä ja parikolme desiä = pussinpohja sämpyläjauhoja ja loput vehnäjauhoja noin neljään desiin vettä. Annoksesta tuli isohkoja sämpylöitä 26 kappaletta.

Mies kävi eilen kokouksessa Vääksyn Myllyn tienoilla ja kävi myös myllyllä ostoksilla. Niinpä meillä on nyt monenlaisia leseitä ja spelttirouhettakin
ja hiutaleita ja Ruislastuja. Ruislastuja on ollut mukava nakerrella ja muut löydöt tulevat hyvään käyttöön leipomisessa.

Tänään on ollut myös siivouspäivä: vihdoin on makuuhuone kunnolla putsattu ja tavarat ulkoilutettu ja pesty oksennustaudin jälkeen...

Raamatun sana tänään lohduttaa ja johdattaa sopivasti vaellukselle: "Herra antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen." (Psalmi 91:11-12)

Ei kommentteja: