Sivun näyttöjä yhteensä

8.3.2015

Hyvässä seurassa

Luin Maija Paavilaisen kirjan Hyvässä seurassa. Kirjapaja. 2009. Lukuhaasteen (22, 23). Maija Paavilainen tunnetaan Maija P:nä. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut vuosikymmeniä aforistikokoelmia. Kotimaa-lehteen hän on toimittanut lempeän humoristisiä aforismejaan pitkään. Tässä kirjassa, Hyvässä seurassa, Maija Paavilainen kertoo elämänvaiheitaan lapsuudestaan opiskelijaksi ja varuskuntapapin/kenttärovastin vaimoksi, lasten äidiksi ja lastenlasten mummoksi. Kaikessa on mukana koko ajan taide ja huumori. Hän kertoo elämästään mm. Sunilassa, Sodankylässä, Kairossa, Upinniemessä kuin Hämeenlinnassakin. Ja monenlaisia taidemuistoja matkoilta eri puolilta Eurooppaa.

 - Avioliittonsa ensimmäiset viisi vuotta Kari ja Maija asuvat Helsingissä Satakuntatalon kellarissa, jonne muuttivat vihkimisen jälkeen. Aluksi "Heidän  kodissaan on toistensa lisäksi mäyräkoira, ikäloppu televisio, käytetty pesukone, häälahjaksi pyydetty pölynimuri ja kaksi ämpärillistä Kurun Aurejärvestä nostettuja muikkuja."

Kotimaa-lehden lukijoilta Maija P on saanut paljon palautetta. "Lukijat kertovat leikanneensa piirroksia jääkaapin oveen kellastumaan. Olen siis jääkaappitaiteilija." kirjoittaa Maija P.

Oli mielenkiintoista lueskella kirjoittajan huumorilla höystettyjä kokemuksia niin iloisista kuin ikävistäkin asioista. Tuon kirjan kannessa on monia Paavilaisen piirtämiä kuvia, jotka kertovat sellaiselle lukijalle, joka ei tiedä mitään entuudestaan tekijästä, millaisia hänen kuvituksensa ovat.

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Maija ja miehensä Kari tulivat tutuiksi asuessani Sodankylässä.

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Olet ehkä nähnyt jo silloin noita kuvia